1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çin LNG ithalatını arttırıyor

Çin LNG ithalatını arttırıyor

Enerji Günlüğü - Çin 2025 yılına kadar LNG ithalatını 67 milyon tona çıkarmayı planlıyor.Gazprom Pazarlama ve Ticaret Genel Müdürü Medan Abdullah,...

Çin LNG ithalatını arttırıyor

Enerji Günlüğü - Çin 2025 yılına kadar LNG ithalatını 67 milyon tona çıkarmayı planlıyor.

Gazprom Pazarlama ve Ticaret Genel Müdürü Medan Abdullah, Çin’in mevcut durumda 18 milyon ton seviyesinde olan LNG ithalat seviyesini 67 milyon tona çıkarmak istediğini söyledi.

Abdullah, hava kirliliği sorununu en üst düzeyde yaşayan Çin'in çevresel durumunu iyileştirmek için LNG'ye özel olarak odaklandığını, bu yüzden şirketin LNG işinin geliştirilmesine daha fazla dikkat ettiğini belirtti. Çin geçtiğimiz hafta da Rusya ile 30 yıllık bir doğalgaz anlaşması imzaladı.

Dünya genelinde LNG piyasasının içinde büyük boru hattı ağına sahip olmayan Asya ülkelerinin de bulunduğu bazı ülkelerin doğalgaz çeşitliliğini sağlamak için uğraş verdiği için yılda yüzde beş oranında artacağını belirten Abdullah, Asya ülkelerinde doğalgaz tüketiminin 2030 yılına kadar 1.15 trilyon metreküpe çıkacağını söyledi. Asya ülkelerinde 2012 yılında 684 milyar metreküp doğalgaz tüketildi. Aynı zamanda, Çin'in 2020 yılına kadar doğal gaz tüketimini 167 milyar metreküpten 420 milyar metreküpe çıkarması bekleniyor.

Küresel doğalgaz talebinin ise yıllık yüzde 2 artış olacağını da sözlerine ekleyen Abdullah, 2030 yılına kadar Küresel doğalgaz tüketiminin 4.6 trilyon metreküpe ulaşacağını söyledi. 2012 yılında bu miktar 3.6 trilyon metreküp idi.

Önceki ve Sonraki Haberler