1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin nükleer güvenliği artıracak

Çin nükleer güvenliği artıracak

Enerji Günlüğü - Çin, nükleer kazaları önleme ile sektörün gelişmesini teşvik etmeye yardımcı olmak için yeni bir nükleer güvenlik yasası hazırladı.Nükleer...

Çin nükleer güvenliği artıracak

Enerji Günlüğü - Çin, nükleer kazaları önleme ile sektörün gelişmesini teşvik etmeye yardımcı olmak için yeni bir nükleer güvenlik yasası hazırladı.

Nükleer teknolojilerin ihracatını artırmaya çalışan Çin, nükleer kazaların önlenmesi halkın sağlığını ve çevreyi korumak ve sanayinin gelişimini iyileştirmek için yeni bir nükleer güvenlik yasasının hazır olduğunu açıkladı.

Yeni yasa nükleer tesislerin inşa edilmesiyle ilişkili riskleri denetlemek ve yönetmek için tasarlandı ve nükleer atıklarla nasıl başa çıkılacağını üzerine düzenlemeler içeriyor. 

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA), geçen yıl Çin'in nükleer güvenlik düzeyinin yüksek olduğunu, ancak atık yönetimi gibi alanlarda "daha fazla çalışma" yapılması gerektiğini belirten bir rapor yayınlamıştı.

Çin Arjantin, Romanya, Mısır ve Kenya'da reaktör inşa etme anlaşmaları imzaladı. Çin önümüzdeki on yılda ülkede 60'tan fazla nükleer santral kurmayı planlıyor ve 2020 yılı sonunda toplam nükleer enerji kapasitesini 58 gigawatt'a çıkarmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler