1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin Pakistan`da kömür yakıtlı termik yatıırımı yapacak

Çin Pakistan`da kömür yakıtlı termik yatıırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Çin kamu enerji şirketi Power Construction Corp, Pakistan'ın Karaçi kenti yakınlarında kurulacak kömür yakıtlı termik santrale 2,1...

Çin Pakistan`da kömür yakıtlı termik yatıırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Çin kamu enerji şirketi Power Construction Corp, Pakistan'ın Karaçi kenti yakınlarında kurulacak kömür yakıtlı termik santrale 2,1 milyar dolar yatırım yapacak.

Çin'in devlet kontrolündeki enerji şirketmlerinden Power Construction Corp bir açıklama yaparak, Çin ile Pakistan arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi çabalarının parçası olarak Pakistan'ın Karaçi kenti yakınlarında kurulacak kömür yakıtlı termik santrale 2,1 milyar dolar yatırım yapacağını bildirdi.

Power Construction, bu yatırım karşılığında santralin yüzde 51 hissesini alacak. Geri kalan yüzed 49 hisse ise Katar merkezliAl Mirqab Capital'e ait.

Kurulacak santrale her biri 660 megawatt gücüne 2 türbin yer alacak. Daha çok Endonezya'dan ithal edilen kömürün kullanılacağı santralin inşasının 32 ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

Çin ile Pakistan arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için Çin hükümeti ve bankaları Çinli şirketlere önümüzdeki altı yıl içinde Pakistan'da enerji yatırımları için 45.6 milyar dolar finans sağlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler