1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin, Shanghay’da emisyon ticareti platformu kuracak

Çin, Shanghay’da emisyon ticareti platformu kuracak

Çin, iklim krizi ile mücadele kapsamında Shanghay şehrinde ulusal emisyon ticaret programı işlem platformu oluşturacak.

Çin, Shanghay’da emisyon ticareti platformu kuracak

Enerji Günlüğü - Çin, iklim krizi ile mücadele kapsamında Shanghay şehrinde ulusal emisyon ticaret programı işlem platformu oluşturacak.

Çin Çevre Bakanlığı, uzun süredir beklenen ulusal emisyon ticaret programı işlem platformunu Shanghay'da ve kayıt platformunu Wuhan'da kurma kararı aldı. Shanghay ve Wuhan, ETS için 2011'den bu yana pilot program yürütülen 7 kent arasında yer alıyorlardı.

Ulusal emisyon ticaret programı (ETS) ilk aşamada Çin genelindeki 2267 enerji üretim tesisini kapsayacak ve şirketleri sera gazı salımlarını emisyon izinleri alarak ve satarak azaltmaya cesaretlendirecek.

Çin Ekoloji ve Çevre Bakanı Huang Runqiu devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, “Karbon emisyon izinlerini kısa sürede firmalara tahsis edeceğiz ve ilk online emisyon ticaretini en kısa sürede gerçekleştireceğiz” dedi. Huang, Çevre Bakanlığı olarak plan yapımını hızlandırdıklarını ve karbon ve hava kirliliğini azaltma çalışmalarını koordine edeceklerini söyledi.

Çin’in karbon salımının 2030’dan önce zirveye çıkması bekleniyor. Çin, 2060 civarında sıfır karbon karbon hedefine ulaşmayı planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler