1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çin ve Türkiye doğalgaz işbirliğini artırıyor

Çin ve Türkiye doğalgaz işbirliğini artırıyor

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, yer altı doğalgaz depolama projelerinde kullanmak üzere dünyanın en büyük bankası Çinli ICBC’den kredi alacak. Kuşak...

Çin ve Türkiye doğalgaz işbirliğini artırıyor

Enerji Günlüğü - BOTAŞ, yer altı doğalgaz depolama projelerinde kullanmak üzere dünyanın en büyük bankası Çinli ICBC’den kredi alacak. 

Kuşak ve Yol Yatırım ve Finansal İş Birliği Zirvesi kapsamında, BOTAŞ ile Çin Endüstri ve Ticaret Bankası Ltd. (ICBC) arasında yer altı doğalgaz depolama tesisleri projesine finansman sağlanmasını öngören mutabakat zaptı imzalandı. 

BOTAŞ ve ICBC arasında imzalanan mutabakat zaptı ile önemli bir işbirliğine daha imza atıldığını dile getiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, BOTAŞ’ın yer altı doğalgaz depolama projelerinde kullanılması öngörülen kredi ile iki ülke arasındaki güçlü işbirliğinin daha ileri bir boyuta taşınacağını kaydetti.

ICBC Yönetim Kurulu Başkanı Yi Huiman ise, Türkiye ve Çin arasındaki ticaret ilişkileri için bu tür projelerin büyük potansiyele sahip olduğunu düşündüğünü belirterek, "Bu tabi ki iki tarafında çabalarına gerektirmektedir. İki ülke arasında ticaret anlamında yatırımlarla yeni bir sayfa açıldı. Biz bu kapsamda birçok Çin firmasının Türkiye’de yatırım yapmasını, aynı şekilde Türk firmalarının da Çin de yatırım yapmasını istiyoruz" ifadelerinde bulundu.

Doğal gaz depolama alanında Silivri ve Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisleri’nin mevcut kapasitelerinin geliştirilmesi çalışmaları devam ediyor. Türkiye, yıllık doğalgaz tüketiminin en az yüzde 20’sini depolayacak güçlü bir depolama altyapısını hayata geçirmeyi hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler