1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin'de geçen yıl elektrikli otomobil satışları yüzde 53 arttı

Çin'de geçen yıl elektrikli otomobil satışları yüzde 53 arttı

Enerji Günlüğü - Çin'de geçen yıl elektrikli otomobil satışları bir önceki yıla göre yüzde 53 arttı.  Çin'de geçen yıl 777 bin elektrikli...

Çin'de geçen yıl elektrikli otomobil satışları yüzde 53 arttı

Enerji Günlüğü - Çin'de geçen yıl elektrikli otomobil satışları bir önceki yıla göre yüzde 53 arttı.  Çin'de geçen yıl 777 bin elektrikli otomobil satıldı.

Dünya enerji piyasasında en belirleyici ülke konumundaki Çin, elektrikli otomobil üretim ve sürümünde dünyanın geri kalanını açık arayla geride bırakıyor. Alman Bergisch-Gladbach Enstitüsü'nün bir araştırmasına göre Çin'de geçen yıl 777.000 elektrikli araç piyasaya sürüldü. Bu, bir önceki yıla oranla %53'lük bir artışa tekabül ediyor. 

Çin'de toplam elektrikle işleyen araçların taşıt piyasasındaki oranı ise 2017'de %1,8'den %2,7'ye çıktı. Çin hava kirliliğini azaltmak, petrol ithalatından olabildiğince kurtulmak gibi faktörler bu artışta önemli rol oynuyor.

ÇİN ABD İLE FARKI AÇIYOR

Çin’deki bu elektrikli araç satışı artışıyla ABD ve diğer ülkelerle aradaki mesafe daha da açılmış bulunuyor. ABD’de geçen yıl elektrikli araç satışları yüzde 24 oranında bir artışla 194.000 olarak gerçekleşti.

Önceki ve Sonraki Haberler