1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çin’de güneş enerjisi için yeni 5 yıllık plan

Çin’de güneş enerjisi için yeni 5 yıllık plan

Enerji Günlüğü - Çin'de güneş enerjisinden fotovoltaik yöntemlerle elde edilen elektrik miktarının 2020 yılına kadar 105 milyar kilovatsaati (kWh) aşması...

Çin’de güneş enerjisi için yeni 5 yıllık plan

Enerji Günlüğü - Çin'de güneş enerjisinden fotovoltaik yöntemlerle elde edilen elektrik miktarının 2020 yılına kadar 105 milyar kilovatsaati (kWh) aşması bekleniyor. 

Çin Ulusal Enerji İdaresi tarafından "Güneş Enerjisinin Geliştirilmesine Dair 13. Beş Yıllık Plan" yayımlandı. Plana göre 2020 yılına kadar, güneş enerjisinin yıllık kullanımı, 140 milyon tonun üzerinde kömüre denk gelecek. Fotovoltaik elektrik üretiminde maliyetin azaltılması ve fiyatların gelecek beş yılda 2015'e göre yüzde 50'den fazla oranda düşürülmesi suretiyle, güneş enerjisiyle ısıtma teknolojisinin rekabet gücü artırılacak. 

TEKNOLOJİ DAHA VERİMLİ ÜRETİM ARTIYOR

Planda, 12. Beş Yıllık Plan'ın uygulandığı dönemde elde edilen kazanımlara da değinildi. Buna göre, Çin'de fotovoltaik enerji sektörü düzeltilerek bu alandaki teknolojiler sürekli geliştirildi, termal güneş enerjisinin kullanımı da istikrarlı olarak artırıldı. 

Bu ve benzeri gelişmeler sayesinde Çin’de 2020 yılı sonuna kadar güneş enerjisinden çeşitli yöntemlerle toplam elektrik üretimi 110 milyar kilovatsaati aşacak. Bu yöntemlerden fotovoltaik panellerle elektrik üretim miktarı ise tahminen 105 milyar kilovata ulaşacak. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler