1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin’de hava kirliliğinde havuç sopa politikası

Çin’de hava kirliliğinde havuç sopa politikası

Enerji Günlüğü - Çin'in çelik üretimin önemli merkezlerinden olan Hebei Eyaleti, hava kirliliğini azaltmak için ödül ve ceza sistemi başlattı. Çin'in...

Çin’de hava kirliliğinde havuç sopa politikası

Enerji Günlüğü - Çin'in çelik üretimin önemli merkezlerinden olan Hebei Eyaleti, hava kirliliğini azaltmak için ödül ve ceza sistemi başlattı. 

Çin'in çelik üretiminin yaklaşık dörtte birini üreten Hebei Eyaleti, hava kalitesini artırmak için "ödül ve ceza" sistemi başlatıyor. Çevre Bakanlığı'nın resmi yayını China Environmental News'de yer alan habere göre, yeni izlenecek yol uyarınca eyaletteki kentler, kasabalar ve mahalleler ödül veya ceza alabilecek. Hava kalitesine göre ceza ve ödül miktarı ise 1 milyon yuanı bulabilecek. 

Kış aylarında hava kalitesini artırmak için yarı yarıya üretim kısıntısına giden Hebei eyaleti, 2018-2020 yılları arasında daha fazla kısıntı yapması için baskı baskı altında. 

HAVA KİRLİLİĞİ YOĞUNLUĞUNU DÜŞÜRECEK

Hebei eyaleti ayrıca, bu yıl hanelerde kömürden doğal gaza geçişi istikrarlı şekilde ilerletmeyi planladıklarını ve zararlı havayla taşınan kirlilik yoğunluğunu % 6'dan daha fazla düşürmeyi hedeflediklerini açıkladı. Eyalet, bu yıl ortalama PM2,5 yoğunluğunu 61 mikrogram/metreküpe düşürmeyi amaçlıyor. 

Çin Çevre Bakanlığı'na göre 2017 yılında eyaletin ortalama PM2,5 yoğunluğu 65 mikrogramdı. Çin medyasında Hebei'nin hanelerin doğalgaza geçişini ertelediği haberi çıkmıştı. Ancak eyalet yönetimi, dikkatli şekilde doğal gaza geçiş yapacaklarını açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler