1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Çin`de kömürden nükleere hızlı geçiş

Çin`de kömürden nükleere hızlı geçiş

Enerji Günlüğü - Çin, enerji üretiminde kömüre olan bağımlılığını azaltmak için 2030 yılına kadar 110 adet yeni nükleer santrali inşa edecek.Çin...

Çin`de kömürden nükleere hızlı geçiş

Enerji Günlüğü - Çin, enerji üretiminde kömüre olan bağımlılığını azaltmak için 2030 yılına kadar 110 adet yeni nükleer santrali inşa edecek.

Çin basınında yer alan haberlere göre, elektrik ihtiyacının yüzde 65'ini kömür yakıtlı santrallerden karşılayan Çin'de hükümet, enerji üretiminde kömüre olan bağımlılığını azaltmak için 2030 yılına kadar 110 adet yeni nükleer santrali inşa edeceğini açıkladı.

2030 yılına kadar yeni nükleer projeler için 80 milyar dolar bütçe ayıran Çin hükümeti, önümüzdeki 15 yıl süresince her yıl 6 ila 8 yeni santrali çalışır hale getirmeyi planlıyor.

Fazla kömür kullanımı nedeniyle yaşadığı yoğun hava kirliliğini nükleer enerji kapasitesini arttırarak aşmak isteyen Çin, mevcut durumda enerji ihtiyacının yüzde 2'sini nükleer santrallerden elde ediyor. 2011 yılında Japonya'da yaşanan Fukushima Santrali felaketi nedeniyle Çin'de askıya alınan nükleer çalışmalar böylelikle tekrar hızlandırılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler