1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin’de kömürlü elektrik santrallerinin %75’i ultra düşük emisyonlu

Çin’de kömürlü elektrik santrallerinin %75’i ultra düşük emisyonlu

Enerji Günlüğü - Hava kirliliği ile mücadele eden Çin’de kurulu kömür yakıtlı elektrik santrallerinin yüzde 75’inden fazlası ultra düşük emisyonlu...

Çin’de kömürlü elektrik santrallerinin %75’i ultra düşük emisyonlu

Enerji Günlüğü - Hava kirliliği ile mücadele eden Çin’de kurulu kömür yakıtlı elektrik santrallerinin yüzde 75’inden fazlası ultra düşük emisyonlu sisteme sahip.

Çin Ulusal Enerji Dairesi (National Energy Administration-NEA), 2018’in üçüncü çeyreğinin sonunda Çin’de ultra düşük emisyona sahip kömür yakıtlı elektrik santralleri kapasitesinin 750 milyon kilovat seviyesine ulaştığını açıkladı. Bu ise ülkenin toplam kurulu kömür yakıtlı elektrik üretim kapasitesinin yüzde 75’inden fazlasına karşılık geliyor.

Dünyanın en büyük temiz kömür enerjisi üretim tesisini kurduklarını açıklayan NEA ayrıca, ülkenin 13. Beş Yıllık Plan’ı çerçevesinde öngördüğü çok düşük emisyon, enerji koruma ve dönüştürme hedeflerini iki yıl öncesinden tutturduğunu açıkladı. 

EMİSYON ORANLARI AZALTILDI

Çin Elektrik Konseyi'nin bildirdiğine göre, 2012 ile 2017 arasında  kömür yakıtlı elektrik santrallerinin dönüşümü sonuncunda sülfürdioksit emisyonları yüzde 86 oranında, nitrojenoksit emisyonu yüzde 89 oranında düşürüldü. Ayrıca  yüzde 85 kadar daha az duman ve toz oluştu. 

NEA, enerjide korumacı ve çok düşük emisyon yöntemlerini ve temiz, etkili ve sürdürülebilir kömür enerjisi endüstrisini desteklemeyi sürdüreceğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler