1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin’den ağır sanayi şirketlerine çevre uyarısı

Çin’den ağır sanayi şirketlerine çevre uyarısı

Enerji Günlüğü - Çin yönetimi ağır sanayi şirketlerini çevreyi ve atmosferi kirletmemeleri konusunda uyardı.Çin, kara kirliliği kurallarını delenlere...

Çin’den ağır sanayi şirketlerine çevre uyarısı

Enerji Günlüğü - Çin yönetimi ağır sanayi şirketlerini çevreyi ve atmosferi kirletmemeleri konusunda uyardı.

Çin, kara kirliliği kurallarını delenlere karşı uyarıda bulundu. Çin Ekoloji ve Çevre Bakanlığı, ağır sanayi şirketlerini uyararak çevre kurallarına uymaları konusunda talimat verdi. 

Bakanlıktan yapılan açıklama, bu kış Çin'in kuzey bölgesinde ağır sanayide kapsamlı üretim kısıntısı planında vazgeçildiği haberlerinden sonra geldi. Bakanlık Sözcüsü Liu Youbin, "Yeni plana göre kirlilik yayanlar bir şans elde edemeyecek. Onlar kapatılacak veya kapasite kısmaya zorlanacaklar" dedi.

HEBEİ EYALETİ’NDEN ÇELİK ÜRETİMİNE EMİSYON STANDARDI

Öte yanadan Çin'in en büyük çelik üretim merkezi Hebei Eyaleti, 2020'ye kadar çelik imalathanelerinin yeni emisyon standartlarına uymasını zorlayacağı bildirildi. Yeni yayınlanan sanayi yönergelerine göre eyalet çevre koruma ajansı yeni inşa edilen çelik üreticilerinin 2019'dan itibaren ultra düşük emisyon standartlarına uymasını sağlayacak. Mevcut şirketler Ekim 2020'den itibaren yeni standartları uygulayacak. Yeni standartların eyalet limitlerine göre daha sıkı olduğu belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler