1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çin’den ilk teşviksiz güneş ve rüzgar projelerine onay

Çin’den ilk teşviksiz güneş ve rüzgar projelerine onay

Çin, 20 bin 760 MW’lık ilk sübvansiyonsuz güneş ve rüzgar enerjisi projelerini onayladı.

Çin’den ilk teşviksiz güneş ve rüzgar projelerine onay

Enerji Günlüğü - Çin, 20 bin 760 MW’lık ilk sübvansiyonsuz güneş ve rüzgar enerjisi projelerini onayladı.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC), ilk sübvansiyonsuz rüzgar ve güneş enerjisi projelerini onayladı. Onaylanan projelerin toplam kapasitesi 20 bin 760 MW olduğu bildirildi. 

NDRC'nin onayladığı projeler, 16 kentte 56 rüzgar enerjisi, 168 güneş enerjisi ve 26 pilot destekli yenilenebilir projeden oluşuyor.

NDRC ayrıca şebeke şirketlerinden, tedarik edilmeyen yenilenebilir projelerin işletmecileri ile uzun vadeli enerji satın alma sözleşmeleri imzalamalarını istedi.

KARASAL RES SÜBVANSİYONLARI 2021’DE SONA ERECEK

Öte yandan Komisyon, karada kurulacak yeni rüzgar santralleri için desteklemeleri 2021 yılı başında bitirme kararı aldı. Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu yaptığı açıklamada, karada kurulu rüzgar santrallerinde alınan elektriğe ödenen fiyatın 2020'de kWh başına 0,29 yuan seviylesine indirileceğini ve 1 Ocak 2021'den itibaren bunun tüm yeni projelere de uygulanacağını ifade etti. 

Çin hali hazırda rüzgar ve güneş enerjisi santrallerini desteklemek için bu santrallerde üretilen elektriğin kilowatt saatine kömür ve doğalgaz santrallerine göre daha yüksek fiyat ödüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler