1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Çin’den Tayland’a e-lokomotif ihracatı

Çin’den Tayland’a e-lokomotif ihracatı

Tayland’a Çinli CRRC Grubu, Taylandlı bir müşteri için saatte 100 kilometre hızla bin ton ağırlığında vagon çekebilen elektrikli lokomotif üreterek teslim etti.

Çin’den Tayland’a e-lokomotif ihracatı

Enerji Günlüğü - Çin, Güneydoğu Asya’ya ilk elektrikli lokomotif ihracatını Tayland’a gerçekleştirdi.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Çinli CRRC Grubu tarafından Taylandlı bir müşteri için üretilen ilk elektrikli lokomotif bir nakliye gemisine yüklenerek Tayland’a sevk edildi. Bu, Çin tarafından bir Güneydoğu Asya ülkesine satılmış ilk yeni enerjili lokomotif. 

2021 yılında Taylandlı müşteri ile imzalanan sözleşme uyarınca CRRC Dalian, bir geleneksel teknik platformu üzerinde alternatif elektrikle beslenen bir lokomotif inşa etmek üzere çalışmalara başlamıştı. 

70 KM/H HIZLA 2500 TON AĞIRLIĞINDA VAGON ÇEKEBİLİYOR

Yüzde 100 elektrikli akülerin sağladığı itme gücü ile hareket eden lokomotif saatte 70 kilometre hızla 2  bin 500 ton ağırlığında vagon veya saatte 100 kilometre hızla bin ton ağırlığında vagon çekebiliyor. Lokomotif, vagon çekmediği durumda ise saatte 120 kilometre hızla gidebiliyor.  

DİĞER ASYA ÜLKELERİNDEN DE SİPARİŞ BEKLENİYOR

CRRC Dalian, %100 elektrikle beslenen akülü lokomotifi, Tayland gibi önemli bir konumu olan bölge ülkesine sattıktan sonra, daha önce geleneksel lokomotif sattığı ve yeni enerjili lokomotif isteyebilecek Myanmar, Malezya, Laos gibi ülkelerin de talepleriyle karşılaşacağını düşünüyor. Zira bu ülkeler, geleneksel enerji kullanan ve kirletici emisyonlardan kurtulmak isteyen ve bu yüzden yeni enerjiye yönelen ülkeler. 

Önceki ve Sonraki Haberler