1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Çin’den Venezüela’ya petrol yatırımı için 4 milyar dolar daha

Çin’den Venezüela’ya petrol yatırımı için 4 milyar dolar daha

Enerji Günlüğü - Venezüela Enerji Bakanı Rafael Ramirez, ülkesinin petrol alanındaki çalışmaları geliştirmek amacıyla Çin’den 4 milyar dolarlık...

Çin’den Venezüela’ya petrol yatırımı için 4 milyar dolar daha

Enerji Günlüğü - Venezüela Enerji Bakanı Rafael Ramirez, ülkesinin petrol alanındaki çalışmaları geliştirmek amacıyla Çin’den 4 milyar dolarlık fon daha sağlayacağını söyledi.

Ceçtiğimiz Çarşamba günü Venezüela devlet petrol şirketi Petroleos de Venezuela’nın (PDVSA), Çin’in ithalat- ihracat bankası (Exim Bank) ile 4 milyar dolarlık yeni bir kredi limiti hakkında müzakerede bulunduğunu açıklayan Venezüela Enerji Bakanı Rafael Ramirez, banka başkanı Li Ruogu ve diğer yetkililerle Pekin'de görüştü. Ramirez, Çin Seyahatinin ardından Japonya'nın başkenti Tokyo’da açıklamalarda bulundu. Ancak Bakan Ramirez, Pekin’in daha önce Venezuela’nın petrol sevkiyatlarında kullanmak üzere sağladığı 35 milyar dolarlık krediye eklenecek yeni fonun detaylarını vermedi.

VENEZÜELA'NIN KAYNAK ARAYIŞI

Petrol üretimini hızla arttırma planları için finansman sağlama arayışındaki Venezuela, geçtiğimiz birkaç hafta içinde ayrıca Rusya’nın Rosneft şirketinden, Amerika’nın önde gelen petrol şirketlerinden Chevron’a kadar pek çok patnerinden fon teminatı aldı.

PETROL ÜRETİMİNDE ÇİN-VENEZÜELA ORTAKLIĞI

Çin’den alınan yeni fon, PDVSA şirketinin Çin’den ayrıca Petrolera Sinovensa'daki (PDVSA ve Çin Milli Petrol Şirketi’nin Venezuela’nın zengin petrol bölgesi Orinoco’daki ortak girişimi) petrol üretimini geliştirmek için alınacak 4 milyar dolarlık krediye eklenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler