1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin’in başkentinde hava ve su kirliliği azalıyor

Çin’in başkentinde hava ve su kirliliği azalıyor

Enerji Günlüğü - Çin’in başkenti Pekin’de hava kirliliği yoğunluğunun düştüğü ve yüzey suyu kalitesinin de iyileştiği kaydedildi.Çin’in Paris...

Çin’in başkentinde hava ve su kirliliği azalıyor

Enerji Günlüğü - Çin’in başkenti Pekin’de hava kirliliği yoğunluğunun düştüğü ve yüzey suyu kalitesinin de iyileştiği kaydedildi.

Çin’in Paris İklim Anlaşması’nın uygulanması konusunda çabaları Başkentinde meyvelerini vermeye başladı. Pekin Belediye Çevre Koruma Bürosu verilerine göre, Çin’in başkenti Pekin’i daha yeşil bir kente dönüştürmek için alınan çevre koruma önlemleriyle hava kirliliği yoğunluğu düşerken, yüzey suyu kalitesi 2016'da da iyileşme kaydetti. 

Verilere göre, kükürt dioksit, azot dioksit, PM10, karbon monoksit ve ozon gibi diğer hava kirleticilerinin yoğunlukları yıllık bazda azaldı. Başkentte  2016'da iyi hava kalitesine sahip gün sayısı 2015 yılına göre 12 gün artarak 198 güne ulaştı. Ağır hava kirliliğine sahip gün sayısı ise, 2015’e göre 7 gün azalarak 39 güne düştü. Şehrin içme suyu rezervleri de 1,300 kilometrekarenin üzerine çıkarıldı. Şehirde, iki ana su kirleticisi olan kimyasal oksijen yüzde 7,7 ve amonyak azotu deşarjı yüzde 8,1 oranında azaldı. 

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Çevre İzleme Bürosu’nun müdürü Qiao Shufang, geçen yıl daha fazla atık su arıtma ve su geri dönüşüm tesisinin devreye girmesi sonucu kanalizasyon arıtma kapasitesi günde 6.72 milyon metreküpe ulaştığını açıkladı. Çapı 2.5 mikrondan küçük olan PM2.5 partiküllerinin, geçen yıl 73 milyon mikrogram/metreküp olan havadaki ortalama yoğunluğu yıllık bazda % 9.9 düşüş kaydetti. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler