1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çin’in kurulu güç kapasitesinin yüzde 43’ü yenilenebilirden

Çin’in kurulu güç kapasitesinin yüzde 43’ü yenilenebilirden

Çin’in yenilenebilir enerji kapasitesi Ekim sonu itibariyle 1 milyar kW seviyesine ulaşarak toplam kurulu gücün yüzde 43’ünü oluşturdu.

Çin’in kurulu güç kapasitesinin yüzde 43’ü yenilenebilirden

Enerji Günlüğü - Çin’in yenilenebilir enerji kapasitesi Ekim sonu itibariyle 1 milyar kW seviyesine ulaşarak toplam kurulu gücün yüzde 43’ünü oluşturdu.

Çin Ulusal Enerji İdaresi (NEA) verilerine göre Çin’in yenilenebilir enerji kapasitesi 2021 yılının ilk on ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 arttı. Ekim sonunda ülkenin toplam kurulu enerji üretim kapasitesi 2.3 milyar kilowatt seviyesine ulaştı. Yenilenebilir enerji kurulu kapasitesi ise 1 milyar kilowatt ile toplam kurulu gücün yüzde 43’ünü oluşturdu. 

RÜZGAR, GÜNEŞ VE HİDRO ELEKTRİĞİ ARTTI

Kurulu rüzgar enerjisi kapasitesi 2021 yılının ilk on ayında bir önceki yıla göre yüzde 30,4 artışla 300 milyon kilovata ulaşırken, güneş enerjisi kapasitesi de bir önceki yıla göre yüzde 23,7 artışla 280 milyon kilovata çıktı. Yenilenebilir enerji kapasitesinin 385 milyon kilowatı hidroelektrik santrallerinden ve 35.34 milyon kilowatı da biyokütle santrallerinden geldi.

Çin, düşük karbon ekonomisine geçiş kapsamında yenilenebilir enerji geliştirme alanında hızlı bir ilerleme gösteriyor. Çin, karbondioksit emisyonunun 2030 yılına kadar en yüksek seviyeye çıkması ve 2060 yılına kadar da karbon nötr olmak için çaba göstereceğini duyurmuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler