1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çinli CSUN`dan, Alman KosiFrankensolar’a güneş paneli

Çinli CSUN`dan, Alman KosiFrankensolar’a güneş paneli

Enerji Günlüğü - Çinli güneş hücresi ve güneş paneli üreticisi CSUN, Alman KosiFrankensolar şirketinin Türkiye’de kuracağı lisanssız güneş projelerine...

Çinli CSUN`dan, Alman KosiFrankensolar’a güneş paneli

Enerji Günlüğü - Çinli güneş hücresi ve güneş paneli üreticisi CSUN, Alman KosiFrankensolar şirketinin Türkiye’de kuracağı lisanssız güneş projelerine 50MW’lık güneş paneli sağlayacak.

Güneş hücresi ve güneş paneli üreticisi CSUN, Almanya’nın lider şebeke bağlantılı güneş ekipmanları dağıtıcı firması Frankensolar’ın alt şirketi olan KosiFrankensolar ile firmanın Türkiye’de gerçekleştireceği projeler için 50MW’lık satış çerçeve anlaşması imzaladı.

İmzalanan anlaşma kapsamında CSUN’ın yüksek verimli polikristal panelleri 2014 yılı içerisinde KosiFrankensolar’ın Türkiye’de kurulumunu yapacağı lisanssız projelerde kullanılacak. Paneller ağırlıklı olarak zemin kurulumları olmak üzere, çatı uygulamalarında da kullanılacak.

CSUN ile birlikte Türkiye pazarında iş geliştirmeye başlayan KosiFrankensolar’ın İstanbul’daki genel müdürü Bülent Yıldız konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “CSUN ile olan iş ortaklığımız güzel bir seviyede. CSUN’ın yakın işbirliğini ve yerli üretim konusundaki çalışmalarını takdirle karşılıyoruz” dedi.

CSUN’ın CEO’su Stephen Cai ise işbirliğinden duyduğu memnuniyetini “KosiFrankensolar ile çalışmalarımız mevcuttu ve kendilerini Avrupa’nın öncü pazarlarına yakın olarak gelişen Türkiye pazarında CSUN için doğru ortak olarak değerlendirdik” şeklinde belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler