1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çin rüzgar ve güneşten elektrik üretimini artırıyor

Çin rüzgar ve güneşten elektrik üretimini artırıyor

Çin’in  2020 yılına kadar güneş enerjisi kurulu gücünün 250 GW'a ve rüzgar enerjisi kurulu gücünün de 230 GW'a çıkması bekleniyor.

Çin rüzgar ve güneşten elektrik üretimini artırıyor

Enerji Günlüğü - Çin’in  2020 yılına kadar güneş enerjisi kurulu gücünün 250 GW'a ve rüzgar enerjisi kurulu gücünün de 230 GW'a çıkması bekleniyor.

Çin Yenilenebilir Enerji Geliştirme Raporu 2018'e göre, Çin'de yenilenebilir enerji kapasitesi hızlı büyümeye devam edecek ve hidroelektrik üretiminin toplam enerji üretiminde payı azalırken rüzgar ve güneş enerjisinin payı artacak.

Rapora göre Çin'de yenilenebilir enerji kapasitesi hızlı büyümeye devam edecek ve 2020 yılında, şebekeye bağlı kurulu geleneksel hidroelektrik güç 340 gigawatt (GW) düzeyine ulaşırken, rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi kapasitesi sırasıyla 230 GW ve 250 GW olacak.

Çin'de 2018'de yeni kurulan yenilenebilir enerji kapasitesinin yaklaşık yüzde 85'ini rüzgar ve güneş enerjisi oluşturdu. 

ÇİN KARBON SALIMINI AZALTMADA KARARLI

Çin Yenilenebilir Enerji Mühendisliği Enstitüsü Başkanı Zheng Sheng'an, ülkenin karbon salımlarını azaltma konusundaki kararlılığı nedeniyle Çin'in rüzgar ve güneş enerjisi kapasitesinin büyümesinin 2025 yılına kadar devam edeceğini tahmin ediyor. Zheng ayrıca, güneş enerjisi kapasitesindeki büyümenin, Çin'in Orta, Doğu ve Güney bölgelerinde de aynı hızda olduğunu ve bu nedenle güneş enerjisi yerleşim düzeninin de optimize olduğunu belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler