1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. CLIMAMED 2013 Kongresi Gerçekleşti

CLIMAMED 2013 Kongresi Gerçekleşti

Enerji Günlüğü - Net Sıfır Enerjili Binalar’ın ele alındığı CLIMAMED, 3-4 Ekim 2013 tarihleri arasında İstanbul Harbiye Askeri Müze Kongre Merkezi’nde...

CLIMAMED 2013 Kongresi Gerçekleşti

Enerji Günlüğü - Net Sıfır Enerjili Binalar’ın ele alındığı CLIMAMED, 3-4 Ekim 2013 tarihleri arasında İstanbul Harbiye Askeri Müze Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Akdeniz Ülkeleri Tesisat Mühendisleri Dernekleri’nin (AICARR – İtalya, AICVF – Fransa, APIRAC – Portekiz, ATECYR – İspanya, TTMD – Türkiye) ortaklaşa düzenlediği ve TTMD’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kongrede pazar hacmi 1.3 trilyon dolara ulaşacak “Sıfır Enerjili Binalar” ın formülleri için uluslararası platformdan uzmanlar 7 ayrı salonda iki gün süreyle bir araya geldi.

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Climamed Kongresi, uluslararası alanda birçok yerli yabancı akademisyen, mühendis, mimar, tasarımcı ve uygulamacıyı bir araya getirdi. Kongrede Amerika’dan Japonya’ya toplam 21 ülkeden toplam 74 bildiri ve 8 poster sunumu yapıldı

Kongre’nin açılış konuşmasını yapan CLIMAMED’13 Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Ünlü, Climamed’i Akdeniz bölgesinde ortak iklim şartlarının doğurduğu ihtiyaçlardan dolayı bir araya gelen ülkelerin oluşturduğu bir topluluk olarak tanımlayarak, Kongre’nin tarihçesi hakkında bilgi verdi. TTMD adına kongre için yapılan hazırlıkları anlatan Ünlü, bu kongre sayesinde mühendis, mimar, tasarımcı, uygulamacı ve birçok branştan insanı bir araya getirme hedefinde olduklarını söyledi.

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Türkmen, günümüzde artan enerji ihtiyacının ekonomiler açısından önemini vurgulayarak, enerji sektöründe Türkiye’nin jeopolitik konumuna dikkat çekti. TTMD’nin faaliyet alanları ve yürütmekte olduğu uluslararası projeler hakkında bilgiler veren Türkmen, TTMD olarak tesisat sektöründe etkin bir rol üstlendiklerini belirtti.

Kongrenin ilk günü davetli konuşmacı Francis Allard “Net Sıfır Enerjili Binalara Erişme Hedefi” konulu sunumu veteknik oturumların yanı sıra “Yaklaşık Sıfır Enerjili Binalar” konulu bir Panel gerçekleştirildi. Oturum başkanlığını Livio Mazzarella’nın yürüttüğü panele 5 ülke temsilcileri, Pedro Gines Vicente Quiles(İspanya), Stefano Corgnati(İtalya), Eduardo Maldonado(Portekiz), Francis Allard(Fransa), Zerrin Yılmaz(Türkiye) katıldı.

İkinci gün gerçekleştirilen teknik oturumların ardından kapanışta konuşan Climamed’13 Başkanı Cafer Ünlü, kongreye emeği geçen tüm organizasyon kurullarına teşekkür etti. Climamed’in kurucu başkanı Julio Cano ise, rekor sayıda katılımın gerçekleştiği kongrenin son derece başarılı tamamlandığını belirterek Climamed Kongresi’nin standardının çok yükseğe taşındığını söyledi. Bir sonraki kongreye ev sahipliği yapacak olan AICVF(Fransa) adına konuşan Bertrand Montmoreau, 10-11 Eylül 2015’te Fransa’nın Juan Les Pins kentinde gerçekleştirilecek kongre hakkında bilgiler vererek Kongre ana başlıklarını, multi enerji sistemleri, rehabilitasyon, sürdürülebilir enerji, iç hava kalitesi ve performans garantisi olarak sıraladı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler