1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. CLIMAMED’de ‘ Sıfır Enerjili Binalar’a formül

CLIMAMED’de ‘ Sıfır Enerjili Binalar’a formül

Enerji Günlüğü - Net Sıfır Enerjili Binalar, Akdeniz Ülkeleri Uluslararası İklimlendirme Kongresi CLIMAMED’de ele alınacak. 28 Eylül 2013 tarihinde...

CLIMAMED’de ‘ Sıfır Enerjili Binalar’a formül

Enerji Günlüğü - Net Sıfır Enerjili Binalar, Akdeniz Ülkeleri Uluslararası İklimlendirme Kongresi CLIMAMED’de ele alınacak. 

28 Eylül 2013 tarihinde Cemile Sultan Korusu’nda yapılan CLIMAMED’13 basın toplantısında CLIMAMED Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Ünlü AB ülkelerinde, 2018’den itibaren kamu ve kamuya açık binaların kendi enerjisini üreten, yenilenebilir enerji kullanılan binalar olma zorunluluğu getirildiğini belirterek, 2020’den itibaren ise tüm yapıların bu şekilde yapılacağını söyledi.Ayrıca Ünlü, Birleşmiş Milletler raporuna göre 2035 yılına kadar net sıfır enerjili binaların Pazar hacminin 1.3 trilyon dolar olacağına dikkat çekti.

Toplantıda konuşan Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Türkmen, klasik sistemlerin artık unutulması gerektiğini söyleyerek; “kendi enerjisini üreten binalar tasarlamamız lazım.klasik sisteme göre ilk yatırım maliyeti %30 daha pahalı ancak 3-4 sene içerisinde bu bedel amorti ediliyor ve gelecek her yılda %40 daha fazla verim alınıyor” dedi.

Toplantı sonunda Climamed’13 Başkanı Cafer Ünlü; binalarda enerji kullanımı ve enerji verimliliği, sıfır enerji kullanımlı binalar gibi birçok alt başlığın kongrede ele alınacağını belirterek enerjide dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye için bu kongrenin önemine dikkat çekti ve kongreyi başarılı şekilde tamamlayabilmek için tüm tanıtım çalışmalarının yapıldığını belirtti.

Climamed, 3-4 Ekim 2013 tarihleri arasında İstanbul Harbiye Askeri Müze Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

Önceki ve Sonraki Haberler