1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Cuadrilla`dan Hidrolik çatlatmada geri adım mı?

Cuadrilla`dan Hidrolik çatlatmada geri adım mı?

Enerji Günlüğü - Cuadrilla Resources şirketi Sussex Balcombe’deki yatırım planlarını gözden geçirerek, fay hattı üzerinde bulunan bölgede hidrolik...

Cuadrilla`dan Hidrolik çatlatmada geri adım mı?

Enerji Günlüğü - Cuadrilla Resources şirketi Sussex Balcombe’deki yatırım planlarını gözden geçirerek, fay hattı üzerinde bulunan bölgede hidrolik çatlatma çalışmasına devam etmeme kararı aldı.

İngiliz Cuadrilla Resources şirketi yazılı bir açıklama yaparak, Sussex Balcombe sahasındaki doğal çatlaklar ve arazinin kayalı yapısı nedeniyle şimdi ve gelecekte hidrolik çatlatma yöntemiyle petrol ve doğalgaz kuyusu açmayacaklarını belirtti.

Buna göre şirket, önce dikey kuyu kazacak, eğer bu yeterli gelmezse yatay sondaj yapılacak. Hidrolik kırma yöntemine sadece son çare olarak başvurulacak.

Şirketin CEO’su Francis Egas konuyla ilgili olarak, “ Olası bir dizi yeni alana bakıyoruz ve daha büyük potansiyele sahip olduğuna inandığımız diğer alanlara yoğunlaşabilmek için Anna’s Road alanındaki çalışmalarımızı sonlandırma kararı aldık” açıklaması yaptı.

ÇEVRECİLER AÇIKLAMAYI YETERLİ BULMADI

Bölgede geçen yazdan bu yana yerel halkın protestosu sürüyor. Çevreciler şirketin bu açıklamasını yeterli bulmayarak, http://enerjigunlugu.net yerel halkın şirketin planları ve bu planların çevre ve orada yaşayanlara potansiyel etkisinin ne olacağı hakkında daha ayrıntılı bilgi vermesini istediklerini belirttiler.

BBC’nin geçen hafta verdiği bir haberde Balcombe hidrolik çatlatma karşıtı gösterilerin Sussex polisine 4 milyon sterline mal olduğu belirtilmişti.

İngiltere’de Derby and Derbyshire Friends of the Earth isimli çevreci grup da yine geçen hafta yaptıkları bir açıklamada, Cuadrilla şirketinin şeyl gazının enerji faturalarını azaltmayacağını itiraf ettiğini belirttiler. Grup ayrıca Amerika Kolorado’da aşırı yağışlarla meydana gelen sellerin hidrolik çatlatma cihazlarını da sürükleyerek çok daha fazla çevre kirliliğine yol açtığını ve kanser ve kirlenme riskinin çok yüksek olduğunu belirtmişlerdi. 

Çeviri-Derleme: Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler