1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. DEDAŞ borçluların elektriğini kesmeye başladı!

DEDAŞ borçluların elektriğini kesmeye başladı!

Enerji Günlüğü - DEDAŞ ekipleri, borçlu abonelere yönelik elektrik kesme uygulamasına Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta eş...

DEDAŞ borçluların elektriğini kesmeye başladı!

Enerji Günlüğü - DEDAŞ ekipleri, borçlu abonelere yönelik elektrik kesme uygulamasına Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta eş zamanlı olarak başladı.

Özelleştirme sonrası sorumluluk bölgesinde kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek için çeşitli kampanyalar düzenleyen ve yeni yıl itibariyle kampanyaları sona eren DEDAŞ ekipleri, daha önce yaptıkları duyuru doğrultusunda borçlu abonelere yönelik elektrik kesme uygulamasına Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta eş zamanlı olarak başladı.

DEDAŞ bir açıklama yaparak, yüz binlerce aboneye mektup ve SMS ile ulaşan DEPSAŞ'ın 6 aylık sürede uyguladığı faiz affı kampanyasını 31 Aralık 2013'te bir daha yenilenmemek üzere sona erdireceğini, bu kapsamda borcunu ödemeyen Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt'te 217 bin abonenin elektriğinin kesileceğini duyurmuştu.

BORÇLU SAYISI 190 BİNE GERİLEDİ

Yapılan kampanyalar ve duyurular üzerine çok sayıda abone, kampanyanın son günlerinde borcunu öderken, borcundan ötürü elektriği kesilecek abone sayısı 217 binden 190 bine kadar geriledi.

İLK GÜN YILLIK 100 MİLYON KİLOVAT TÜKETEN VE BORÇLU OLAN TÜM SULAMA BİRLİKLERİNİN ENERJİSİ KESİLDİ

Uygulamanın ilk gününde, yıllık 100 milyon kilovat tüketen ve borçlu olan tüm sulama birliklerinin enerjisi kesildi. Yükümlülüklerini yerine getirme konusunda çaba sarf eden birlik yöneticileriyle ise görüşmeler devam ediyor.

İlçe ve köylerde yaşayan elektrik abonelerinin mağdur olmamaları için, yeni dönemi dikkate alarak borçlarını ödemelerinin beklendiği kaydedildi.

DEDAŞ TARAFINDAN HİÇ KESİNTİ YAPILMAYAN YERLER VAR

Bölgeye bağlı 40 ilçe ve kırsal kesimde daha önce DEDAŞ tarafından hiç kesinti yapılmadığı tespit edildi. Bismil, Ergani, Kızıltepe, Derik, Kozluk, Siverek, Birecik, Akçakale, Suruç Viranşehir, Harran, Silopi, Cizre, İdil ve Kurtalan’ın hiç kesinti yapılmayan ilçelerin başında geldiği kaydedildi.

ÖDEYEN İLE ÖDEMEYEN STİCKER İLE AYIRT EDİLECEK

Kendilerine ihbar ulaşmadığına dair abonelerden gelen şikayetler üzerinde, kesinti yapılan sayaçların üzerine yapıştırılmak üzere 200 bin adet sticker bastırıldı. Böylece borcu olan veya kaçak enerji kullanan müşteriler, borcunu düzenli ödeyen müşterilerden ayırt edilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler