1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Denge Yapı’dan Urfa’ya 20 MW’lik güneş santrali

Denge Yapı’dan Urfa’ya 20 MW’lik güneş santrali

Enerji Günlüğü - Denge Yapı, Şanlıurfa’da 340 dönüm arazi üzerine 20 megavatlık güneş enerjisi santrali kuruyor.İnşaat sektöründe faaliyet gösteren...

Denge Yapı’dan Urfa’ya 20 MW’lik güneş santrali

Enerji Günlüğü - Denge Yapı, Şanlıurfa’da 340 dönüm arazi üzerine 20 megavatlık güneş enerjisi santrali kuruyor.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Denge Yapı, enerji sektörüne adım atmaya hazırlanıyor. Denge Yapı, Şanlıurfa Hilvan’daki 340 dönümlük arazi üzerine 20 megavatlık güneş enerji santrali kurmayı planlıyor.

Yaklaşık 25 milyon Euro'luk yatırım değerine sahip projenin imar çalışmalarının altı ay içinde tamamlanması planlanıyor. İkinci altı ayda ise Urfa tesislerine güneş enerjisi panellerinin yerleştirilmesi hedefleniyor.

Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram, 2017 yılının Nisan ayında projenin tamamlanarak enerji üretimine geçeceğini belirtti.

Güneş enerjisi yatırımının pahalı, zahmetli ama ülke menfaati açısından faydalı olduğunu vurgulayan Abdullah Bayram, “Dünyanın özellikle Türkiye'nin enerjiye çok büyük ihtiyacı var. Bizde sınırsız güneş enerjisi kaynağının, içinde olmak istedik. Urfa'daki 20 megavatlık güneş enerjisi santrali yatırımımız oldukça büyük. 7-8 sene içinde yatırım maliyetini çıkaracağımızı tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Güneş enerjisinde şu ana kadar yaklaşık 400 megavatlık bitmiş yatırım bulunduğunu kaydeden Bayram, “Ancak müracaat eden firma sayısı fazla, hatta sayıları da hızla artıyor. Bitmeyen ve başlama aşamasında olan yatırımları da sayarsak bu rakamın zaman içinde artacağını söyleyebiliriz. Güneş enerjisi yatırımlarının artması için devlet desteği şart” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler