1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Deniz Leasing`ten 100 MW`lik GES`e kredi

Deniz Leasing`ten 100 MW`lik GES`e kredi

Enerji Günlüğü - Çinli solar şirketi CSUN'ın panellerinin kullanılacağı Türkiye'deki 100MW'lik kapasiteye kadar güneş enerjisi santrali projesini DenizLeasing...

Deniz Leasing`ten 100 MW`lik GES`e kredi

Enerji Günlüğü - Çinli solar şirketi CSUN'ın panellerinin kullanılacağı Türkiye'deki 100MW'lik kapasiteye kadar güneş enerjisi santrali projesini DenizLeasing kredilendirecek.

Güneş hücresi ve güneş paneli üreticisi China Sunergy Co., Ltd. (NASDAQ: CSUN) tarafından yapılan açıklamaya göre Denizbank Finansal Hizmetler Grubu’nun iştiraki olan DenizLeasing Finansal Kiralama AŞ (DenizLeasing) ile CSUN arasında Türkiye’deki güneş enerjisi projelerini finanse etmek üzere stratejik bir işbirliği anlaşması imzalandı.

Yapılan anlaşmaya göre, Deniz Leasing, CSUN panellerinin kullanılacağı güneş enerjisi santrallerine ilk etapta toplamda 100MW kapasiteye kadar finansman sağlayacak.

DenizLeasing Genel Müdürü Kahraman Günaydın imza töreni sonrası yaptığı açıklamada "Türkiye’de hızlı büyüme gösteren güneş enerjisi sektörüne kaynak sağlamaktan ötürü memnuniyet duyuyoruz. CSUN panellerinin kullanılacağı projelere finansal kaynak sağlayacağız. DenizLeasing’in güçlü markası, sektörel tecrübesi ve geniş iş ağı, CSUN’ın kanıtlanmış ekipmanları ve yerel pazardaki varlığını artırmaya yönelik güçlü yatırımları ile birleşince, ortak müşterilerimize ve yatırımcı adaylarınamükemmel bir değer paketi sunmuş olacağız" dedi.

CSUN’ın kurucusu ve CEO’su Tingxiu Lu da yaptığı değerlendirmede, Deniz Leasing işbirliği sayesinde, ürünlerinin Türkiye pazarında daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayarak, pazar paylarını artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

CSUN’ın Türkiye ortağı Seul Enerji AŞ firmasının Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda CSUN Yönetim Kurulu üyesi Çağrı Seymen ise "Bu anlaşma alanında uzman kadroları ile Türkiye’deki güneş enerjisi yatırımlarına şu ana kadar en yüksek finansmanısağlamış olan DenizLeasing ile güneş enerjisi ekipman üretiminde Türkiye’deki en büyük yatırımı yapmış olan CSUN arasındaki bu anlaşmanın imzalanması her şeyden önce sektörün geleceği açısından oldukça önemlidir" diye konuştu.

CSUN ve Deniz Leasing arasındaki stratejik birlikteliğin yatırımları hızlandıracağını ve Türkiye'de yeşil enerji üretimini arttıracağını vurgulayan Çağrı Seymen "Bu anlaşma, CSUN’ın Türkiye’deki varlığının ve yatırımlarının orta ve uzun dönemde de büyüyeceğinin en önemli göstergelerinden birisidir" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler