1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dicle Elektrik, Diyarbakır’ı 6 bin armatürle aydınlattı

Dicle Elektrik, Diyarbakır’ı 6 bin armatürle aydınlattı

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik, Diyarbakır’da bulvar, cadde ve sokakları 6 bin armatür kullanarak aydınlattı.Dicle Elektrik, elektrik şebekelerini...

Dicle Elektrik, Diyarbakır’ı 6 bin armatürle aydınlattı

Enerji Günlüğü - Dicle Elektrik, Diyarbakır’da bulvar, cadde ve sokakları 6 bin armatür kullanarak aydınlattı.

Dicle Elektrik, elektrik şebekelerini yenileme ve iletim hatlarını yeraltına alma çalışmaları ile birlikte aydınlatma yatırımlarına da ağırlık verdi. Şirketin sorumluluğunda bulunan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta yapılan aydınlatma çalışmaları ile birlikte cadde ve sokaklar aydınlatıldı.

Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürü Uğur Yaka, özelleştirmeden sonra kentin enerji altyapısının yenilenerek güçlendirilmesi yönünde ciddi çalışmalar yaptıklarına dikkat çekti. Bugüne kadar Diyarbakır’ın enerji altyapısı için 402 milyon 400 bin lira harcadıklarını hatırlatan Yaka, şebekeyi güçlendirirken aydınlatma yatırımlarını ihmal etmediklerini vurguladı. Yaka, “Aydınlatma çalışmaları sırasında şehrimizdeki 101 kilometre orta refüje 3 bin 200 adet aydınlatma direği diktik. 6 bin armatür kullanarak yeni kurulmakta olan yerleşim birimleri dahil şehrin tüm bulvar, cadde ve sokaklarını ışıl ışıl bir hale getirdik. Vatandaşlarımızın çalışmaları takdir etmesi bizim için gurur kaynağıdır” dedi.

Dicle Elektrik Dağıtım, Diyarbakır’da kentin tarihi Sur ilçesinden, yeni kurulan Kayapınar ilçesine kadar merkez ve diğer tüm ilçelerinde aydınlatma çalışmalarına devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler