1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Diyarbakır Hazro’da kömür üretilecek

Diyarbakır Hazro’da kömür üretilecek

Re-He Hazır Beton şirketi, Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde açacağı kömür ocağında yılda 250 bin ton kömür üretmeyi planlanıyor.

Diyarbakır Hazro’da kömür üretilecek

Enerji Günlüğü - Re-He Hazır Beton şirketi, Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde açacağı kömür ocağında yılda 250 bin ton kömür üretmeyi planlanıyor.

Re-He Hazır Beton Tes. San. ve Tic. A. Ş. tarafından Diyarbakır İli, Hazro İlçesi, 202000361 Ruhsat Numaralı 3322248 Erişim Numaralı alanda “Kömür Ocağı Arama-Üretim ve Kırma-Eleme ile Paketleme (Torbalama) Tesisi” kurulması planlanıyor. 

Yaklaşık 1 milyon lira değerindeki proje kapsamında, daha önceden 1980’li yıllarında bazı kömür çıkarma vb. faaliyetler gerçekleştirilen alanda kapalı ocak işletme yöntemi ile Kömür Ocağı Arama – Üretim ve Kırma – Eleme ile Paketleme (Torbalama) Tesisi kurulacak. Çıkarılan kömür boyutlandırıldıktan sonra paketlenerek piyasaya sunulacak. Çalışmalarda sondaj makineleriyle yaklaşık 130 – 150 m derinliğe inecek şekilde sondaj işlemi gerçekleştirilecek. Bu işlem neticesinde alınan numuneler ile ilgili Laboratuar ve Analiz çalışmaları değerlendirmesi akabinde üretime geçilecek. Ocaktan yılda 250.000 ton kömür üretilmesi öngörülüyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler