1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz arzında önlemler devrede

Doğalgaz arzında önlemler devrede

Enerji Günlüğü - Kış mevsimi nedeniyle tüketimi artan doğalgazda arz sıkıntısı yaşanmaması için ek tedbir önlemleri alındı.Hürriyet gazetesinden...

Doğalgaz arzında önlemler devrede

Enerji Günlüğü - Kış mevsimi nedeniyle tüketimi artan doğalgazda arz sıkıntısı yaşanmaması için ek tedbir önlemleri alındı.

Hürriyet gazetesinden Merve Erdil'in haberine göre, Enerji Bakanlığı’nın doğalgaz arzına yönelik önlem planı kapsamında geçtiğimiz hafta yap işlet ve yap işlet devret (YİD) santrallarında alternatif yakıta geçilmesinin ardından tüm doğalgaz santrallarından, günlük doğalgaz tüketimlerini yarı yarıya düşürmeleri istendi.

Türkiye’ye giren gaz miktarında herhangi bir düşüş olmadığı, bu uygulamanın bu hafta beklenen soğuk hava dalgası nedeniyle tedbir amaçlı olduğu ifade ediliyor.

Enerji Bakanlığı’nın doğalgaz arzına yönelik önlem planına göre, artan talebin sistem güvenliğini tehdit etmeye başlamasıyla önce ikincil yakıta geçebilen santrallarda doğalgaz tüketimi durduruluyor. Santrallar doğalgaz yerine nafta ve fuel-oil kullanımına geçiyor.

Bu önlemin yetersiz kaldığı durumlarda, sırasıyla önce yap işlet (Yİ) santrallarında kısıntıya gidiliyor, ardından da doğalgaz santrallarına tedarik edilen gaz miktarı azaltılıyor. Bir sonraki aşamada ise TEİAŞ’ın sistem güvenliği için çalışmasını öngördüğü doğalgaz santralları dışında, tüm gaz yakıtlı santrallarda yarı yarıya kısıntı yapılıyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler