1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz depolama tarifesinde erteleme

Doğalgaz depolama tarifesinde erteleme

Enerji Günlüğü - Mevcut doğalgaz depolama tesisleri için “Doğal Gaz Depolama Şirketleri İçin Tarife Hesaplama Usul ve Esasları”nda belirlenen tarifelerin...

Doğalgaz depolama tarifesinde erteleme

Enerji Günlüğü - Mevcut doğalgaz depolama tesisleri için “Doğal Gaz Depolama Şirketleri İçin Tarife Hesaplama Usul ve Esasları”nda belirlenen tarifelerin geçerli olacağı birinci tarife uygulama dönemi bir yıl ertelendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun “Doğal Gaz Depolama Şirketleri İçin Tarife Hesaplama Usul ve Esasları”nda yaptığı değişiklik bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, EPDK’nın 03/11/2014 tarihli toplantısında 20/03/2014 tarihli ve 4928 sayılı Kurul Kararı ile kabul edilen “Doğal Gaz Depolama Şirketleri İçin Tarife Hesaplama Usul ve Esasları”n Geçici 1 inci maddesi “ Mevcut depolama tesisleri için bu Usul ve Esaslar kapsamında belirlenecek tarifelerin geçerli olacağı birinci tarife uygulama dönemi, 01/09/2015 tarihinden önce olmamak üzere, ilgili şirketin Kullanım Usul ve Esaslarında belirtilen depolama yılının ilk gününde başlar. Bu şirketler için yapılacak ilk tarife düzenlemesinde 4 üncü maddenin (1) fıkrasındaki süre dikkate alınmaz.” şeklinde değiştirilmesine karar verildi.

Geçici 1.Maddenin 1. fıkrası daha önce şöyle düzenlenmişti: “ Mevcut depolama tesisleri için bu Usul ve Esaslar kapsamında belirlenecek tarifelerin geçerli olacağı birinci tarife uygulama dönemi, 01/09/2014 tarihinden önce olmamak üzere, ilgili şirketin Kullanım Usul ve Esaslarında belirtilen depolama yılının ilk gününde başlar. Bu şirketler için yapılacak ilk tarife düzenlemesinde 4 üncü maddenin (1) fıkrasındaki süre dikkate alınmaz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler