1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz desteği bölge farkına göre 450 ila 1150 TL olacak

Doğalgaz desteği bölge farkına göre 450 ila 1150 TL olacak

Isınma amaçlı doğalgaz desteği, 450 TL ile 1.150 TL arasındaki tutarlar halinde, Mart ve Ekim aylarında 2 eşit taksitte ödenecek. 

Doğalgaz desteği bölge farkına göre 450 ila 1150 TL olacak

Enerji Günlüğü - Isınma amaçlı doğalgaz desteği, 450 TL ile 1.150 TL arasındaki tutarlar halinde, Mart ve Ekim aylarında 2 eşit taksitte ödenecek. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ısınma amaçlı doğalgaz desteğinin 450 TL ile 1.150 TL arasındaki tutarlar halinde, Mart ve Ekim aylarında iki eşit taksit halinde ödeneceğini duyurdu. Isınma ihtiyacı için kömür yardımı uygulaması da devam edecek. 

MART VE EKİM AYLARINDA 2 EŞİT TAKSİTLE

Isınma amaçlı doğalgaz desteği, sıcaklık ortalamalarına göre bölgesel farklarla verilecek. Destekler bölgesel özellikler doğrultusunda 450 TL ile 1.150 TL arasında olabilecek ve yıllık olarak Mart ve Ekim aylarındaki 2 eşit taksit halinde ödenecek. 

Doğalgaz destekleri, PTT Kartlara yatırılacak. Hak sahipleri, destek ödemelerini PTT’de doğalgaz faturalarını ibraz ederek alacaklar. Bakan Yanık, doğalgaz desteğinden yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanacağını söyledi. Uygulamanın toplam bütçesi ise 3 milyar TL olacak. 

DESTEK TUTARI ISIL HARİTAYA GÖRE BELİRLENECEK

Derya Yanık, doğalgaz desteğiyle ilgili şöyle konuştu, “Isıl haritaya göre değişen şekilde, hane başına ödeme yapacağız. Çünkü Erzurum’daki ısınma ihtiyacıyla Ege’deki ısınma ihtiyacı aynı değil. Arkadaşlarımız bir ısıl harita çalıştılar ve bu, tamamen bilimsel bir çalışma. Buna göre, hane başına yıllık 450 lira ile 1.150 lira arasında bir destek sağlayacağız. Bu ödemeleri, iki eşit taksitle Mart ve Ekim aylarında yapacağız. Burada hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Bu, kömür desteği alanların iki katından fazla bir hane sayısı. Hizmetimiz, sadece kömür alanlara değil. Senelik 3 milyar liralık bir destek vermeyi öngörüyoruz”.

Önceki ve Sonraki Haberler