1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz hatlarının elden geçirilmesi ihalesine düzeltme

Doğalgaz hatlarının elden geçirilmesi ihalesine düzeltme

Enerji Günlüğü – Türkiye'deki 1362 kilometrelik doğalgaz boru hattının elden geçirilmesi hizmet alımında aranan mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin...

Doğalgaz hatlarının elden geçirilmesi ihalesine düzeltme

Enerji Günlüğü – Türkiye'deki 1362 kilometrelik doğalgaz boru hattının elden geçirilmesi hizmet alımında aranan mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterde değişikliğe gidildi.

20.05.2014 tarih ve 29005 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan BOTAŞ’ın toplam 1362 kilometre uzunluğundaki Doğal Gaz Boru Hatları "Manyetik Akı (Magnetic Flux), Inertial navigasyon ve Caliper tekniğinin kullanıldığı Akıllı Pigleme (Intelligent Pigging)" yoluyla kontrolden geçirilmesi hizmet alımı ihalesinde yapılan değişiklik bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak duyuruldu.

Buna göre,4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler maddesi şu şekilde düzeltildi:

“4.3.1 İstekliler tarafından, yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektörde bedel içeren tek bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin olarak;

a) İlk ilan veya davet tarihinden geriye doğru son beş yıl içinde kabul işlemleri tamamlanan hizmet alımlarıyla ilgili iş deneyimini gösteren belgelerin,

b) Devredilen işlerde devir öncesindeki veya sonrasındaki dönemde ilk sözleşme bedelinin en az %80’inin gerçekleştirilmesi şartıyla, ilk ilan veya davet tarihinden geriye doğru son beş yıl içinde kabul işlemleri tamamlanan hizmet işlerine ilişkin deneyimi gösteren belgelerin, sunulması zorunludur.

Kabul tarihi veya gerçekleşme oranının toplam sözleşme bedelinin en az % 80'ine ulaştığı tarih, ilk ilan veya davet tarihi ile ihale veya son başvuru tarihi arasında olan işler de birinci fıkra kapsamında değerlendirilir.

İstekli tarafından, teklif edilen bedelin %60 oranında ihale konusu iş veya benzer işlere ait tek sözleşmeye ilişkin iş deneyimini gösteren belgenin sunulması zorunludur.

İş ortaklığında pilot ortağın, istenen iş deneyim tutarının en az %70’ini, diğer ortakların her birinin ise istenen iş deneyim tutarının en az %10’unu sağlaması gerekir. Ancak, diğer ortak veya ortakların iş deneyim tutarı toplamı, istenen iş deneyim tutarının %30’undan az olamaz.”

DOĞALGAZ HATLARI ELDEN GEÇİRİLECEK

Önceki ve Sonraki Haberler