1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz tüketimi rekora koştu

Doğalgaz tüketimi rekora koştu

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin günlük doğalgaz tüketimi, 6 Ocak 2015 tarihinde 213 milyon metreküp ile rekor kırdı. Bazı gaz santralleri, alternatif yakıta...

Doğalgaz tüketimi rekora koştu

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin günlük doğalgaz tüketimi, 6 Ocak 2015 tarihinde 213 milyon metreküp ile rekor kırdı. Bazı gaz santralleri, alternatif yakıta geçirildi. 

Türkiye'nin son bir haftadır etkisi altına girdiği Sibirya soğukları enerji tüketim talebine de yansıyor. Pazartesi gününden bu yana devam eden dondurucu soğuklar özellikle doğalgaz tüketimini hızla yukarı taşıdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, bu hafta Salı günü doğalgaz tüketiminin rekor seviyeye ulaştığını söyledi.

Yıldız, "Bizim doğalgazda normalde 193 milyon metreküp arzımız var. Doğalgaz tüketimi Salı günü 213 milyon metreküp ile Türkiye tarihin en yüksek seviyesine ulaştı ve rekor kırdı" dedi.

En yüksek doğalgaz tüketiminin gerçekleştiği İstanbul'da ise günlük tüketim rakamının 47 milyon metreküpe ulaştığı kaydedildi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ RİSKİ


Öte yandan, doğalgaz talebindeki artış, elektrik üretimini de etkiliyor. Doğalgaz talebinin karşılanması için kamuya ait bazı termik santrallerde alternatif yakıta geçildi.

Aşırı soğukların devam etmesi halinde, özel sektörün elindeki bazı doğalgaz santrallerinin gazının da kesilebileceği belirtiliyor. 

Bu arada aşırı soğukların etkisi bir hafta aralıksız devam ederse, gaz santralleri çalıştırılamaycağı için zorunlu elektrik kesintilerinin gündeme gelebileceğinden endişe ediliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler