1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz yatırımlarında bütün malzemeyi BOTAŞ temin edecek

Doğalgaz yatırımlarında bütün malzemeyi BOTAŞ temin edecek

Enerji Günlüğü – Nüfusu 20.000 ve üzerindeki ilçelerdeki doğalgaz yatırımlarında gereken tüm malzemeyi BOTAŞ temin edecek. EPDK, Mevcut Doğalgaz...

Doğalgaz yatırımlarında bütün malzemeyi BOTAŞ temin edecek

Enerji Günlüğü – Nüfusu 20.000 ve üzerindeki ilçelerdeki doğalgaz yatırımlarında gereken tüm malzemeyi BOTAŞ temin edecek. 

EPDK, Mevcut Doğalgaz Dağıtım Bölgeleri Lisans Kapsamı Dışında Kalan Merkez Nüfusu 20.000 ve Üzerindeki İlçelere Doğalgaz Ulaştırılmasını Sağlamak Amacıyla Yapılacak Yatırımlara İlişkin Alınan 2016/9382 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar’da Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararı’nı yayınladı. 

Buna göre mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri dışında kalan ancak nüfusu 20.000 ve üzerinde olan ilçelerdeki doğalgaz yatırımlarında, gereken tüm malzemeyi BOTAŞ temin edecek. 

Söz konusu değişiklikten önce Usul ve Esaslardaki ilgili hüküm “Münhasıran veya müştereken yapılacak yatırımlar” başlıklı 7. maddenin 3. fıkrasının (c) bendinde şöyle ifade ediliyordu: 

“3) Müştereken yapılacak yatırımlar için BOTAŞ ile dağıtım şirketi arasında yapılacak sözleşmelerde yer alacak hususlar ile karşılıklı hak ve yükümlülükler asgari olarak; 

c) Kamulaştırma işlemlerinin, geçiş bedellerinin, hat borularının, pig alıcı/atıcıları ile hat ve take-off vana skidlerinin teminlerinin BOTAŞ tarafından karşılanması… 

…koşulları çerçevesinde ilgili mevzuat hükümlerine aykırılık teşkil etmemek şartıyla taraflar arasında serbestçe belirlenir.”

Yeni düzenlemeyle (c) bendi aşağıdaki gibi değiştirildi.

“c) Kamulaştırma işlemlerinin, geçiş bedellerinin ve gerekli tüm malzeme teminlerinin BOTAŞ tarafından karşılanması…”. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler