1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz yaygınlaştırma mağduriyeti

Doğalgaz yaygınlaştırma mağduriyeti

Enerji Günlüğü – BOTAŞ’ın doğalgazı yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında bankalarapara yatıran vatandaşlar hedefe ulaşılamaması ve ardından...

Doğalgaz yaygınlaştırma mağduriyeti

Enerji Günlüğü – BOTAŞ’ın doğalgazı yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında bankalarapara yatıran vatandaşlar hedefe ulaşılamaması ve ardından süre uzatımı nedeniyle paralarını geri alamayarak mağdur oldu.

Zaman gazetesinden Özdemir Özkan’ın haberine göre, BOTAŞ’ın mevcut doğalgaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan, merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere, doğalgaz götürülmesi için başlattığı çalışma vatandaşları mağdur etti.

Nüfusu 10 binin üzerindeki 150’den fazla ilçenin doğalgaza kavuşması için hükümetin, elektrik abonelerinin yüzde 60’ının kamu bankalarına 29 Ekim 2013’e kadar 335 lira yatırmasını şart koşması ardından yeterli sayıya ulaşılamadı. Bunun üzerine Bakanlık, talep yetersizliğini süre uzatmayla aşmak için çalışma başlattı. Abone bağlantı bedeli yatırma süresinin 6 ay daha uzatılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı imzaya açıldı. Bakan Taner Yıldız da, valiliklere gönderdiği yazıyla toplanan paraların iade edilmemesi talimatını verdi. Bu nedenle paraların iadesiyle ilgili açıklanan süre sonunda bankalara giden ilçe sakinleri yatırdıkları parayı geri alamayarak mağdur oldu.

Aralarında Şereflikoçhisar, Ayvalık, Demirci, Kaman, Mucur, Samandağ, Elbistan, Gölhisar’ın da yer aldığı ilçelerden sadece birkaçında gerekli sayıya ulaşıldı. Ayvalık, Kaman, Mucur, Gördes, Demirci gibi ilçelerde son gün olarak açıklanan 29 Ekim tarihine kadar gerekli talebe ulaşılamadığı öğrenildi. Gerekli sayıya ulaşılamaması sebebiyle bankalara abone bağlantı bedeli yatıran binlerce kişi mağdur oldu. Paraların iadesiyle ilgili açıklanan süre sonunda bankalara giden ilçe sakinleri, ‘İade edemeyiz’ cevabını alınca şaşkına döndü. Bunun sebebiyse Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın, 31 Aralık’ta valiliklere gönderdiği yazıda, talep süresinin uzatımını gerekçe göstererek, bağlantı bedellerinin abonelere iade edilmemesi talimatı vermesi.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Vatandaşlar kendilerinin onayı olmadan devletin paralarını 9-10 ay elinde tuttuğunu ifade ederek duruma tepki gösterdiler. kurallara uydukları için adeta cezalandırıldıklarını belirterek, doğalgaz istemediklerini, paralarının kendilerine iade edilmesini istediklerini ifade ettiler.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler