1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Doğru pompa seçimi ile yüzde 4 enerji tasarrufu mümkün

Doğru pompa seçimi ile yüzde 4 enerji tasarrufu mümkün

Akıllı pompa teknolojisiyle dünyadaki enerji tüketiminde yüzde 4 oranında azalma sağlanmasının mümkün olduğu kaydedildi. 

Doğru pompa seçimi ile yüzde 4 enerji tasarrufu mümkün

Enerji Günlüğü - Akıllı pompa teknolojisiyle dünyadaki enerji tüketiminde yüzde 4 oranında azalma sağlanmasının mümkün olduğu kaydedildi. 

Dünya kaynaklarını koruyan yeni nesil ürün ve çözümler sunan 148 yıllık pompa üreticisi Wilo, sanayide kullanılan pompalardan kaynaklanan enerji tüketimi ve doğru pompa seçimi konusuna dikkat çekiyor. Dünya genelindeki enerji tüketiminin yüzde 10’u pompalardan kaynaklanıyor ve günümüzde kullanımda olan pompaların yaklaşık yüzde 90’ı eski ve verimsiz çalışıyor. Akıllı pompa teknolojisine geçiş yapılarak dünyadaki enerji tüketiminde yüzde 4 oranında azalma sağlanması mümkün. 

1 MİLYAR İNSANIN TÜKETTİĞİ ELEKTRİĞE EŞDEĞER TASARRUF

Bu oranın yaklaşık 1 milyar insanın evinde tükettiği elektriğe eşdeğer olduğunu belirten Wilo Türkiye Endüstri Satış Müdürü Yusuf Öztürk, doğru pompa seçiminin önemini vurguladı. Enerji tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla hayat geçirilen “Wilo Enerji Çözümleri Projesi” ile 2019 yılında dünya genelinde 10 bin enerji çözümü projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Öztürk, Wilo’nun yüksek verimli pompaları sayesinde işletmelerde gerçekleşen enerji tasarrufunun yıllık 1.8 TWh olarak hesaplandığını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler