1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dönmez: 2020’de 60 milyar m3 gaz tüketeceğiz

Dönmez: 2020’de 60 milyar m3 gaz tüketeceğiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin yıllık doğalgaz tüketiminin 2020 yılında 60 milyar metreküpe çıkacağını...

Dönmez: 2020’de 60 milyar m3 gaz tüketeceğiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin yıllık doğalgaz tüketiminin 2020 yılında 60 milyar metreküpe çıkacağını söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TürkAkım 1. Hat Deniz Kısmı İnşaatının Tamamlanması Töreni’nde yaptığı konuşmada, Türkiye ve Rusya arasında 1987 yılında fiilen başlayan doğalgaz ticaretinde, TürkAkım ile birlikte yeni bir sayfa daha açıldığını söyledi. 

TürkAkım’dan 2019’da başlayacak gaz akışıyla, Türkiye’nin bu gazın ilk alıcısı olarak doğalgaz arz güvenliğinin sağlanmasında önemli bir adım daha atmış olacağını vurgulayan Dönmez şöyle konuştu:  “Yaklaşık 32 milyar m3 doğalgazın yarısı Türkiye’de kullanılacak. Türkiye 2020 yılında 60 milyar metreküpü aşacağı öngörülen yıllık doğalgaz tüketimiyle Avrupa’nın en büyük 4. doğalgaz pazarı. LNG işleme ve yeraltı depolama kapasitesiyle birlikte hızla artan iç talebini karşılayacak, gelecekte de Avrupa arz güvenliğine katkıda bulunabilecek bir pozisyona gelecektir. Piyasa derinliğinin oluştuğu tam bir merkez haline gelme çalışmalarımız hızla sürüyor. Organize doğalgaz toptan satış piyasası ile sadece ulusal değil, ileride bölgesel ihtiyaçların karşılanmasına da imkan veren bir altyapıyla, Türkiye doğalgazda söz sahibi ülkelerden biri olacak. Gelecek yıl TürkAkım’ın devreye girişiyle bu hedefe biraz daha yaklaşmış olacağız. Dileğimiz odur ki TürkAkım, gaz götürdüğü yerlerde de işbirliğini sağlamlaştırsın.” 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler