1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Dönmez: Çatı GES’ler için 622 MW’lik başvuru aldık

Dönmez: Çatı GES’ler için 622 MW’lik başvuru aldık

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, çatı ve cephelerde güneş enerjisi üretimi için 610 MW’ı sanayi tesislerinden ve 12 MW’ı mesken abonelerinden olmak üzere toplam 622 MW’lik başvuru aldıklarını açıkladı.

Dönmez: Çatı GES’ler için 622 MW’lik başvuru aldık

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çatı ve cephelerde güneş enerjisi üretimi için 610 MW’ı sanayi tesislerinden ve 12 MW’ı mesken abonelerinden olmak üzere toplam 622 MW’lik başvuru aldıklarını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji Tüketici Zirvesi’nde yaptığı değerlendirmede, gelirin eşitlikçi dağılımı için de çok önemli olan tüketicilerin enerjide daha aktif olmasını arzu ettiklerini belirterek, bu nedenle çatı ve cephelerde güneş üretimi için her türlü kolaylık sağlayan düzenlemeyi yaptıklarını ifade etti. 

Düzenlemenin hayata geçtiği 10 Mayıs'tan bugüne kadar sanayi tesislerinden toplam 610 megavatlık üretim için 775, mesken abone grubundan toplam 12 megavat üretim için 1188 başvuru aldıklarını kaydeden Bakan Dönmez, “Ancak bu daha ilk dalga. Kendi elektriğini üretmeyi bir vatandaşlık hakkı olarak görüyoruz. Teknik olarak elektrik sistemi elveriyorsa tüm vatandaşlar elektrik üretebilir” diye konuştu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler