1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Elektrik ve doğal gazda devlet desteği devam ediyor

Dönmez: Elektrik ve doğal gazda devlet desteği devam ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2021’de elektrik ve doğalgazda hane başı 5 bin TL destekte bulunduklarını açıkladı. 

Dönmez: Elektrik ve doğal gazda devlet desteği devam ediyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrikte birinci kademede yaklaşık yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75’lik devlet desteğinin devam ettiğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, elektrik ve doğal gaz fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 2021 yılında elektrik ve doğalgaz faturalarında 100 milyar liralık destekte bulunduklarını ifade eden Dönmez, bu desteğin hane başına yaklaşık yıllık 5 bin lira destek anlamına geldiğini kaydetti. 

Dönmez, “Bu yıl elektrikte birinci kademede yaklaşık yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75’lik devlet desteği devam etmektedir. Örneğin, 100 liralık elektrik faturasının 50 lirası, doğal gazda ise 100 liralık faturanın 75 lirası hükümetimiz tarafından karşılanmaktadır" dedi.

3 MİLYAR TL’LİK DOĞAL GAZ DESTEĞİ

Dönmez, hükümetin dar gelirli vatandaşlar için son 3 yılda da 2,1 milyon haneye toplamda 6,4 milyar liralık destek sağlandığını ifade etti.

Dönmez, "Isınma yardımı alan hanelere destekler genişletilerek doğal gaz da dahil edilmiştir. Yaklaşık 3 milyar liralık doğal gaz desteğinden 4 milyon hane yararlanacak. Hane başı yıllık doğal gaz destek miktarı ise 450 ila 1150 lira arasında olacak. Türkiye’nin 81 şehrine doğal gaz götürdük. Türkiye’yi nükleer enerjiyle buluşturmak için gün sayıyoruz. Yerli ve yenilenebilir enerjide toplam kurulu gücümüzü yüzde 65’e çıkardık” ifadesini kullandı.

Dönmez ayrıca akaryakıtta 65 milyar liralık bir ÖTV desteğini de sağladıklarını  belirtti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler