1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dönmez: İthal kömür ve gaza dayalı santrale izin vermeyeceğiz

Dönmez: İthal kömür ve gaza dayalı santrale izin vermeyeceğiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bundan sonra ithal kömür, ithal doğalgaza dayalı santral kurma izni vermeyeceklerini açıkladı.Enerji...

Dönmez: İthal kömür ve gaza dayalı santrale izin vermeyeceğiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bundan sonra ithal kömür, ithal doğalgaza dayalı santral kurma izni vermeyeceklerini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yozgat ziyareti kapsamında yaptığı değerlendirmelerde, “Bundan sonra ithal kömür, ithal doğalgaza dayalı santral kurma izni vermeyeceğiz. Kendi kaynaklarımızı sonuna kadar kullanacağız, yetmezse buna izin vereceğiz" dedi.

Dönmez, ithal kömüre yıllık ortalama 4 milyar dolar civarında bir ödeme yapıldığını vurgulayarak, "Toplam enerji ithalatımız ortalama 40-45 milyar dolar neredeyse cari açığımız kadar. Ne kadar yerli üretirsek yurt dışına o kadar daha az döviz ödemiş olacağız" ifadesini kullandı.

GÜNEŞ SANTRALLERİ İLE İLGİLİ YENİ BİR DÜZENLEME YAPACAĞIZ

Güneş santralleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Dönmez, ziyarete gittiği birçok ilde güneş santralleriyle ilgili ciddi bir talebin olduğunu belirtti. Yakın bir gelecekte güneş santralleri ile yeni düzenlemeyi hayata geçireceklerini kaydeden Dönmez, “Yeni bir düzenleme ile güneş enerjisi konusunda belediye ve kamu kurumlarının önünü açıyoruz. Çatı cepheden başlamak suretiyle güneş santrallerini ihtiyacı kadar kurma imkanı getirmiş olacağız. Sadece bununla sınırlı değil vatandaşlarımız da arzu ederlerse çatılarına bu sistemi kurup elektik üretebilecek” dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler