1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Dönmez: Nükleer enerjiden kolay kolay vazgeçmeyeceğiz

Dönmez: Nükleer enerjiden kolay kolay vazgeçmeyeceğiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sıfır emisyon üretmesi açısından temiz teknolojiler arasında sayılan bir enerji kaynağı...

Dönmez: Nükleer enerjiden kolay kolay vazgeçmeyeceğiz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sıfır emisyon üretmesi açısından temiz teknolojiler arasında sayılan bir enerji kaynağı olan nükleer enerjiden Türkiye’nin kolay kolay vazgeçmeyeceğini söyledi.

2019 Merkezi Yönetim bütçe görüşmeleri ve 2017 Kesin Hesap Kanunu görüşmeleri TBMM Genel Kurulunda devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bu görüşmeler çerçevesinde yaptığı konuşmada, yerli kaynakların özellikle yenilenebilir kaynakların sonuna kadar kullanılması konusunda bir fikir birliği olduğunu belirterek, bu çerçevede Türkiye’nin nükleer enerjiden kolay kolay vazgeçmeyeceğini söyledi.

Dönmez, ”Biz de defaatle nükleer enerjinin onların korktuğu kadar önemli etkileri olmadığını söyledik ama herhâlde bu süreç ve tartışma devam edecek. Dünyada da nükleer teknolojiler başladığından bugüne aslında tartışılıyor ama bugün baktığımızda biraz önce konuşmacılarımız da ifade etti, Fransa’da yüzde 72 civarında enerjisini nükleer enerjiden elde ediyor. Ada memleketlerinde, Japonya da hakeza öyle, Amerika Birleşik Devletleri’nde var, Avrupa Birliğinin ortalaması yüzde 25 civarında. Demek ki nükleer enerjiden kolay kolay vazgeçmeyeceğiz. Özellikle sıfır emisyon üretmesi açısından baktığınızda temiz teknolojiler arasında sayılan bir enerji kaynağı. Biz bu süreçte biraz elli yıl arkadan geliyoruz baktığımızda ama inşallah elli yıl sonra da olsa bu teknolojiye ülke olarak kavuşmuş olacağız” dedi.

Dönmez, nükleer teknolojiye sadece enerji olarak bakmanın doğru olmadığına değinerek, bu teknolojiden bugün tıptan tarıma kadar birçok alanda yararlanıldığını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler