1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Yenilenebilir 10 yılda kurulu gücün %53’ünü oluşturacak

Dönmez: Yenilenebilir 10 yılda kurulu gücün %53’ünü oluşturacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, gelecek 10 yıl içerisinde yenilenebilir enerjinin Türkiye elektrik kurulu gücünün yaklaşık...

Dönmez: Yenilenebilir 10 yılda kurulu gücün %53’ünü oluşturacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, gelecek 10 yıl içerisinde yenilenebilir enerjinin Türkiye elektrik kurulu gücünün yaklaşık yüzde 53’ünü oluşturacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bir Enerji Bir Nefes Projesi kapsamında eski Çeltek Kömür Maden Sahaları’nın ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmaları yürüttü. 

Türkiye’nin dünyayı en az kirleten ülkeler arasında yer aldığını vurgulayan Dönmez, “2018 yılında hidrolik hariç yenilenebilir enerji kaynaklı elektrik üretimimiz 2017 yılına göre yaklaşık yüzde 35, 2016 yılına göre de yaklaşık yüzde 70 oranında artış gösterdi. İnşallah gelecek 10 yıl içerisinde yenilenebilir enerji kurulu gücü toplamımız kurulu gücümüzün yaklaşık yüzde 53’ünü oluşturacaktır. Bu artışta hiç kuşkusuz 2 yıl önce ilan ettiğimiz milli enerji ve maden politikamızın rolü büyük” şeklinde konuştu. 

KÖMÜR GÜN GEÇTİKÇE DAHA TEMİZ BİR YAKIT OLUYOR

Yerli kömürde çevreci bir yatırım modeli geliştirildiğine değinen Bakan Dönmez, "Üreticilerimizle anlaştık. 2 yıl içerisinde eski nesil santrallerin bacalama ve filtreleme sistemlerini yeniliyoruz. Yeni nesil santraller ise en ileri teknolojiyle doğal dengeyi bozmadan ve minimum emisyon değerleriyle çalışacak" ifadelerini kullandı. 

Temiz kömür teknolojisi başta ABD ve Avrupa olmak üzere dünyanın her yerinde giderek yaygınlaştığına işaret eden Dönmez, "Bu konudaki çalışmaları dikkatle inceliyoruz. Kömür gün geçtikçe daha temiz bir yakıt olmaktadır. Temiz kömür teknolojileriyle kömürün üretimi, zenginleştirilmesi ve kullanımında verimliliği maksimum seviyeye çıkartacağız inşallah. Diğer yandan düşük emisyon değerleriyle de çevresel etkilerini en aza indirmiş oluyoruz" ifadelerini kullandı. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler