1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dubai, Güneş Parkı`yla temiz enerji üretecek

Dubai, Güneş Parkı`yla temiz enerji üretecek

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai'deki temiz enerji ihalesininin kazananı ABD'li First Solar Firması oldu.Dubai Elektrik...

Dubai, Güneş Parkı`yla temiz enerji üretecek

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri’nin ticari merkezi Dubai'deki temiz enerji ihalesininin kazananı ABD'li First Solar Firması oldu.
Dubai Elektrik ve Su Otoritesi tarafından açılan temiz enerji ihalesini kazanan ABD'li First Solar Firması, Muhammed Bin Raşid El Maktum Güneş Parkı’nın ilk safhasını inşa edecek. Güneş Parkı tamamlandığında, 48 kilometrekare genişliğinde bir alanı kaplayacak. İlk safhada, 13 MW gücündeki güneş parkının önümüzdeki yılın sonunda operasyona başlaması ve yılda 22 milyon kilovat saatten fazla elektrik üretmesi hedefleniyor.
Anlaşmaya göre ABD'li First Solar Firması, 13 megawatt gücündeki Güneş Parkı'na mühendislik, temin ve inşaat hizmetleri sunacak. Güneş parkı, Dubai Enerji Üst Konseyi tarafından hayata geçirilecek ve Dubai Elektrik ve Su Otoritesi tarafından işletilecek. Proje, 2030 Dubai Entegre Enerji Stratejisi’nin parçası olarak biliniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler