1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Dünya Bankası petrol fiyat tahminini yükseltti

Dünya Bankası petrol fiyat tahminini yükseltti

Enerji Günlüğü - Dünya Bankası, 2017 için petrol fiyatı tahminini 2 Dolar yükseltti.Dünya Bankası, yayınladığı  Emtia Piyasaları Görünümü...

Dünya Bankası petrol fiyat tahminini yükseltti

Enerji Günlüğü - Dünya Bankası, 2017 için petrol fiyatı tahminini 2 Dolar yükseltti.

Dünya Bankası, yayınladığı  Emtia Piyasaları Görünümü Raporu'nda, OPEC üyesi ülkelerin üretimi sınırlamaya hazırlanmalarına bağlı olarak 2017 için petrol fiyatı tahminini yükselterek petrolün varil fiyatını 53 Dolar'dan 55 Dolar seviyesine çıkardı. 

Raporda, petrol, doğal gaz ve kömürü içeren enerji fiyatlarının gelecek yılın tamamında neredeyse yüzde 25 yükseleceği öngörülerek, bu tahminlerin Temmuz ayında ortaya konandan daha yüksek bir artışı ifade etti ettiği vurgulandı.

KAYDA DEĞER BELİRSİZLİKLER VAR

Emtia Piyasaları Görünümü raporunu hazırlayıcısı ve Dünya Bankası kıdemli ekonomisti Johng Baffes yaptığı değerlendirmede, "Gelecek yıl enerji fiyatlarında, petrol öncülüğünde sağlam bir artış bekliyoruz. bununla birlikte, OPEC'in kararının detaylarını ve uygulanmasını beklerken kayda değer bir belirsizlik de var" ifadelerini kullandı. 

Yayınladığı raporda diğer emtialara da yer veren dünya bankası, metal ve mineral fiyatlarında 2017 yılında yüzde 4,1 artış beklediğini belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler