1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Dünya Petrol Kongresi davetiyeleri elden teslim

Dünya Petrol Kongresi davetiyeleri elden teslim

Enerji Günlüğü - Asya Ekspedisyonu projesi ile Türkiye Petrolleri’nin 2017’de İstanbul’da ev sahipliği yapacağı 22. Dünya Petrol Kongresi davetiyeleri...

Dünya Petrol Kongresi davetiyeleri elden teslim

Enerji Günlüğü - Asya Ekspedisyonu projesi ile Türkiye Petrolleri’nin 2017’de İstanbul’da ev sahipliği yapacağı 22. Dünya Petrol Kongresi davetiyeleri elden teslim edilecek.

Türkiye Petrolleri’nin desteklediği Asya Ekspedisyonu projesi ile İstanbul’un 2017 yılında ev sahipliği yapacağı 22. Dünya Petrol Kongresini yakın coğrafyamızdaki Asya ve Avrupa’dan başlayarak tanıtacak. Asya Ekspedisyonu, ziyaret edilen ülkelerdeki ilgili makam ve yetkililere İstanbul’da gerçekleşecek 22. Dünya Petrol Kongresi davetiyelerini elden teslim edecek.

Fotoğrafçı ve yönetmen Cemal Gülas’ın 1983 yılından bu yana Anadolu’da yapmış olduğu coğrafi ve kültürel envanter çalışmalarını Asya’da sürdürmek üzere uzun yıllardır planladığı ülke prestiji için oldukça önemli bir proje olan Asya Ekspedisyonu projesi, Avrupa ve Asya kıtalarını birbirinden ayıran İstanbul Boğazı’ndan Asya ve Amerika kıtalarını birbirinden ayıran Bering Boğazı'nagerçekleşecek uzun soluklu bir yolculuğu kapsıyor. Yaklaşık 18 ay sürecek ve 40 bin km yolkat edilecek bu zorlu yolculukta Asya Ekspedisyonu, coğrafi, etnolojik, antropolojik ve kültürel zenginliklere tanıklık edecek, kayıt altına alacak.

Asya Ekspedisyonu projesi ile Türkiye Petrolleri’nin 2017’de İstanbul’da ev sahipliği yapacağı 22. Dünya Petrol Kongresi için çok özel bir sinema filmi hazırlayacak, yakın coğrafyalardaki sahip olunan kültürel ve coğrafi değerler sinematografik bir dil ile tanıtılacak.

Ekspedisyon rotasında, İstanbul Boğazı'ndan hareketle Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Moğolistan, Rusya, Çin, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan, Afganistan, İran bulunuyor.

Asya Ekspedisyonu ekibi, 21 Haziran 2015 Pazar günü, saat 14.00’te İstanbul Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde yapılacak uğurlama töreni ile gezegenin en büyük kara parçası olan Asya kıtasındaki zorlu rota için yola çıkacak.

Önceki ve Sonraki Haberler