1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Dünyanın en büyük açık deniz RES`i İngiltere`ye

Dünyanın en büyük açık deniz RES`i İngiltere`ye

Enerji Günlüğü - İngiltere, 2.4 GW kurulum kapasitesine sahip dünyanın en büyük açık deniz rüzgar santralini inşa edecek.İngiltere Enerji Bakanlığı,...

Dünyanın en büyük açık deniz RES`i İngiltere`ye

Enerji Günlüğü - İngiltere, 2.4 GW kurulum kapasitesine sahip dünyanın en büyük açık deniz rüzgar santralini inşa edecek.

İngiltere Enerji Bakanlığı, dünyanın en büyük açık deniz rüzgar santrali olan 2.4 GW kapasiteli Dogger Bank Creyke Beck Açık Deniz Rüzgar projesine yeşil ışık yaktı.

Kuzey Denizi Dogger Bank'taki Yorkshire sahilinden 80 mil uzaklıkta bulunan santral, Forewind isimli SSE, RWE, Statkraft ve Statoil şirketlerinden oluşan bir konsorsiyum tarafından inşa edilecek.

400 rüzgar türbininin kurulacağı santral yaklaşık 2 milyon evin elektrik ihtiyacını karşılayacak. Santral İngiltere'de kurulu olan en büyük rüzgar santrali kapasitesinin iki katı kapasiteye sahip olacak olan santralin maliyeti ise 6 milyar Euro olarak tahmin ediliyor.

İngiltere mevcut durumda 4.05 GW açık deniz rüzgar kurulum kapasitesine sahip ve 2030 yılına kadar bu kapasitesini 41 GW'a çıkarmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler