1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dünyanın en büyük güneş elektriği depolama sistemi kurulacak

Dünyanın en büyük güneş elektriği depolama sistemi kurulacak

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük güneş elektriği depolama sistemi Japon ve Batı şirketlerinin fonuyla Avustralya’da kurulacak.Avustralya'da yaklaşık...

Dünyanın en büyük güneş elektriği depolama sistemi kurulacak

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük güneş elektriği depolama sistemi Japon ve Batı şirketlerinin fonuyla Avustralya’da kurulacak.

Avustralya'da yaklaşık 1 milyar dolarlık bir güneş enerjisi projesinde, Japon ve Batı şirketlerinin fon sağlamasıyla dünyanın en büyük elektrik depolama tesislerinden biri kurulacak. Japon enerji ortaklığı JERA, Avustralya’nın yenilenebilir enerji kuruluşu Lyon Group ile yürüttüğü işbirliğini enerji depolama teknolojisi şirketi Fluence ile genişleterek Asya Pasifik pazarına açılacaklarını açıkladı. Üç şirket imzaladıkları ortaklık anlaşması çerçevesinde güneş ve depolama hibrit projeleri geliştirecekler. 

Tokyo Electric Power Co. Holdings ve Chubu Electric Power’ın eşit ortaklığı olan Tokyo merkezli JERA ve Lyon Group projelere finansman sağlarken, Alman Siemens ve Amerikan AES Corp ortaklığı enerji depolama teknolojisi şirketi Fluence de depolama teknolojisi sağlayacak.

Anlaşma çerçevesinde ilk geliştirilecek proje Lyon Group’un Avustralya’da kuracağı üç güneş enerjisi santrali projesi olacak. Toplam kapasitesi 560-620 MW olan bu santrallere 200 MW’lık depolama sistemi kurulacak. Dört saat süreli (800 MWh) akümülatörün kurulumu için 1,1 milyar dolardan fazla yatırım yapılacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler