1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Dünyanın en büyük güneş enerjisi santralinde Türk şirketi imzası

Dünyanın en büyük güneş enerjisi santralinde Türk şirketi imzası

Dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali olan Suudi Arabistan’daki 26 GWp gücündeki santrali Türk şirket Asunim tasarlayıp geliştirecek.

Dünyanın en büyük güneş enerjisi santralinde Türk şirketi imzası

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan Krallığı; enerjisini 26 GWp gücündeki dünyanın en büyük PV santralinden elde edecek. Bu muazzam güçteki güneş enerjisi santralini çöl bölgesinde tasarlayıp tüm saha testlerini yapmak için ise Asunim Group seçildi.

Proje; ön yerleşim ve tasarım, saha değerlendirmesi, 3 boyutlu topografik modelleme, çakma/çekme testleri, kullanılacak ürün ve tedarikçilerin teknik özellikleri ile LCOE çalışmalarını kapsayacak şekilde ASUNIM ve proje ortakları tarafından tasarlanacak. 

“ÜSTÜNLÜKLERİMİZİ SEFERBER EDECEĞİZ

Asunim Yönetim Kurulu Başkanı Umut Gürbüz yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük güneş enerjisi santralinde bir Türk şirketin imzasının olacağını belirterek, “ASUNIM denince akla gelen “güven, ileri teknoloji, yetkin mühendislik” gibi üstünlüklerimizi Suudi Arabistan’da gerçekleştirilecek bu dev projenin başarısı için seferber edeceğiz; birikimimize eklediklerimiz ve edindiğimiz tecrübe ile temiz ve sürdürülebilir enerji adına dev projelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler