1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Dünyanın en büyük rüzgar türbinleri İngiltere açıklarında kurulacak

Dünyanın en büyük rüzgar türbinleri İngiltere açıklarında kurulacak

GE Yenilenebilir Enerji’nin ürettiği dünyanın en büyük rüzgar türbinleri İngiltere açıklarındaki yapay bir adada kurulacak. 

Dünyanın en büyük rüzgar türbinleri İngiltere açıklarında kurulacak

Enerji Günlüğü - GE Yenilenebilir Enerji’nin ürettiği dünyanın en büyük rüzgar türbinleri İngiltere açıklarındaki yapay bir adada kurulacak. 

GE Yenilenebilir Enerji’nin ürettiği, 107 metre kanat uzunluğuna ve 260 metre kule uzunluğuna sahip 12 MW’lık dünyanın en büyük deniz üstü rüzgar türbinleri Kuzey Denizi'ndeki Yorkshire kıyılarından 130 km uzakta bulunan yapay bir adada kurulacak.  

Haliade-X rüzgar türbinlerinin kurulacağı 3.6GW kapasiteli Dogger Bank Rüzgar Santrali SSE Renewables ve Norveçli Equinor şirketi tarafından kurulacak. Santral İngiltere elektrik üretiminin yüzde beşini gerçekleştirerek 4,5 milyon evin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak.  Tek bir Haliade-X türbini 16 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Bu da mevcut türbinlerden üç kat daha fazla elektrik üreten bu türbinlerin dünyanın en verimli rüzgar türbinleri olduğunu gösteriyor. 

Türbinlerin kurulumuna 2020 yılı başlarında başlanacak ve 2023 yılında elektrik üretimine başlanacak. Türbinler, elektrik kablolarıyla İngiltere, Norveç, Hollanda, Almanya, Danimarka ve Belçika'ya bağlanacak.

GE Renewable Energy, çoğu İngiltere’de olmak üzere, Haliade-X ile ilgili deney ve AR-GE faaliyetlerine yaklaşık 15 milyon sterlin yatırım yapıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler