1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Düşük karbon salımı için yenilenebilir enerji yatırımları artmalı

Düşük karbon salımı için yenilenebilir enerji yatırımları artmalı

Enerji Günlüğü - İSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ata Ceylan, sanayinin rekabet gücünü kaybetmemesi için yenilenebilir enerji yatırımlarının büyük...

Düşük karbon salımı için yenilenebilir enerji yatırımları artmalı

Enerji Günlüğü - İSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ata Ceylan, sanayinin rekabet gücünü kaybetmemesi için yenilenebilir enerji yatırımlarının büyük önem taşıdığını ifade etti.

İstanbul Karbon Zirvesi'nde konuşan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ata Ceylan,iklim değişikliği sorununa tüm ülkelerin çözüm araması gerektiğini ifade ederek, düşük karbon salımı için güçlü politikaları hayata geçirmemiz gerektiğini kaydetti.

Ceylan, "Sanayinin rekabet gücünü kaybetmemesi adına bu süreçte yenilenebilir enerjinin ekonomik desteklerle desteklenmesi ülkemiz açısından büyük kazanç sağlayacaktır. Enerji ihtiyacımızı sürdürülebilir ve çevreyle dost şekilde karşılamamız gerekiyor. Yenilenebilir enerjiyatırımlarının artırılması ve aynı zamanda üretim ve tüketim alışkanlıklarında topyekün değişime gitmemiz gerekmektedir. İSO da bu konuda her türlü desteği vermeye hazırdır" diye konuştu.

Enerji ihtiyacını karşılamada halen kömür, petrol ve gazın yüzde 80 gibi önemli payı olduğunu vurgulayan Ceylan, "Fosil yakıtların gelecekte de ana yakıt kaynağı olması öngörülüyor. İSO olarak 2013-2016 yerli ve yenilebilir enerji payının artırılması konusunda çalışmalarımız var" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler