1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Düzce'ye elektrikli araçlar araştırma merkezi

Düzce'ye elektrikli araçlar araştırma merkezi

Enerji Günlüğü – Düzce Üniversitesi bünyesinde, elektrikli araçlar konusunda akademik çalışmalar ile bu kapsamdaki sistemlerin modellenmesi, simülasyonu...

Düzce'ye elektrikli araçlar araştırma merkezi

Enerji Günlüğü – Düzce Üniversitesi bünyesinde, elektrikli araçlar konusunda akademik çalışmalar ile bu kapsamdaki sistemlerin modellenmesi, simülasyonu ve tasarımı yapılacak.

Düzce Üniversitesi Elektrikli Araçlar ve Dijital Dönüşüm Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği; merkezin amaçlarını, faaliyet alanlarını, yönetim organlarını, yönetim organlarının görevlerini ve çalışma şekline ilişkin usul ve esasları düzenlemeyi hedefliyor. 

Yönetmelikte Merkezin amacı şöyle belirtiliyor: “Temiz enerji kullanan elektrikli araçlar ve dijital dönüşüm (Endüstri 4.0) kapsamındaki teknolojilerin üzerinde akademik çalışmalar yapmak ve bu kapsamdaki sistemlerin modellenmesi, simülasyonu, tasarımı ve gerçekleşmesi için araştırma geliştirme çalışmaları yaparak yerli elektrikli araç üretimine katkı sağlamak ve endüstrinin üretime yönelik uygulamalarında etkili çözümler sağlamak; böylece, otomotiv sanayi başta olmak üzere Türk endüstrisinin ve kamunun ihtiyacı olan akademik ve teknolojik bilgiyi üretmek ve elde edilecek sonuçları bilim dünyası ve kamuoyu ile paylaşmak”.

Elektrikli araçlar, hibrit araçlar, akıllı otonom araçlar, insansız kara ve hava araçları, endüstriyel ve insansı robotlar gibi mekatronik sistemler Merkezin temel ilgi alanındaki konular olacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler