1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EAE Elektrik Rusya’da ilk fabrikasını kuruyor

EAE Elektrik Rusya’da ilk fabrikasını kuruyor

Enerji Günlüğü – Türk elektrik şirketi EAE Elektrik,Mayıs ayında Rusya Vladimir Bölgesi’nde elektrik ve enerji tasarrufu ürünleri üreten bir fabrika...

EAE Elektrik Rusya’da ilk fabrikasını kuruyor

Enerji Günlüğü – Türk elektrik şirketi EAE Elektrik,Mayıs ayında Rusya Vladimir Bölgesi’nde elektrik ve enerji tasarrufu ürünleri üreten bir fabrika kuracak.

ITAR-TASS ajansının verdiği habere göre, Elektrik ürünleri şirketi EAE Elektrik, önümüzdeki aylarda Rusya’da Vladimir Bölgesi Aleksandrovskiy ilçesinin Aleksandrova Sloboda Sanayi Parkı’nda 60 işyerine sahip, metal kablo tavaları ve lambalar üretilecek ilk fabrikasını kuracak.

FABRİKANIN MAYIS AYINDA AÇILMASI PLANLANIYOR

Vladimir Bölgesi Dış Ekonomik İlişkiler Departmanı Müdür Yadımcısı İnna Homenkova, “Bu yakınlarda Türkiye’de EAE Elektrik şirketiyle elektrik ve enerji tasarrufu ürünlerin imalatı konusunda müzakereler yapıldı. Yeni fabrikanın mayıs ayında açılması planlanıyor” dedi.

15 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

İnşa edilen fabrikanın müdürü İnan Kutun, ITAR-TASS ajansına açıklamasında, inşaatın tamamlanmasının ardından fabrikada 60 kişinin çalışabileceğini anlattı. Proje yatırımının 15 milyon dolar olduğunu belirtti. Aleksandrovskiy ilçesinde metal kablo tavaları ve lambalar üretilecek.

RUSYA’DAKİ İLK FABRİKA

Fabrika müdürü, “Bu, Rusya’daki ilk fabrikamız. Bu bölgeyi, sunulan vergi avantajları ve Moskova ile Sankt-Petersburg gibi ticari merkezlere yakınlık nedeniyle seçtik” şeklinde konuştu. Kutun, ikinci fabrikayı 2015 yılında inşa etmeyi planlandıklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler